Cynthia Bolingo bereikt halve finales 400m op EK atletiek indoor, Laus en Maudens uitgeschakeld

Cynthia Bolingo bereikt halve finales 400m op EK atletiek indoor, Laus en Maudens uitgeschakeld

Foto: REUTERS

Cynthia Bolingo heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de 400m op het EK indooratletiek in het Poolse Torun. Camille Laus en Hanne Maudens redden het niet in de reeksen.

Cynthia Bolingo finishte op de derde stek in de derde reeks met een seizoensbeste van 52.27, achter de Poolse Justyna Swiety-Ersetic (52.06) en de Britse Jessie Knight (52.17). Bolingo werd opgevist met de snelste verliezende tijd. In de tweede reeks eindigde Camille Laus als vierde in 53.68. Ze bleef zo bijna een seconde boven haar persoonlijk record van 52.79.

Hanne Maudens (PR: 53.52) werd in de vijfde reeks vijfde en laatste in 53.63. De Zwitserse titelverdedigster Léa Sprunger finishte in dezelfde reeks als tweede in 52.25, achter Phil Healy (52.00). De Ierse liet de scherpste chrono van alle deelneemsters optekenen. De eerste twee van elke reeks en de beste vier verliezende tijden gingen door naar de halve finales.

Bolingo, die een lange periode met aanhoudende achillespeesklachten achter de rug heeft, zorgde twee jaar geleden op het EK indoor in Glasgow nog voor de verrassing door op de 400m zilver te veroveren. Dat deed ze toen in Schotland in een tijd van 51.62. Dat Belgisch record heeft ze nog steeds in haar bezit. Voormalig meerkampster Hanne Maudens stond voor de eerste keer aan de start van een individueel loopnummer op een groot toernooi.

De halve finales staan vrijdagavond vanaf 19u33 geprogrammeerd. De finale wordt zaterdag om 20u25 afgewerkt.

Corrigeer