Kalasjnikov gevonden in struiken in Wilrijk

Kalasjnikov gevonden in struiken in Wilrijk

Een kalasjnikov, voor alle duidelijkheid niet het gevonden machinegeweer. Foto: Pierre Crom

Wilrijk / Antwerpen -

In een bosje in Wilrijk heeft een stadsarbeider deze week een AK-47-machinegeweer gevonden. Mogelijk werd het wapen gebruikt bij de beschieting van een garage achter de hoek in 2019. “Alle pistes worden onderzocht”, zegt het parket.

Een stadsarbeider vond de kalasjnikov deze week in het struikgewas van de Lievevrouwkesbosweg, een klein straatje in de industriezone naast de A12 in Wilrijk waar ook de Stadsboerderij gevestigd is. Volgens onze informatie lag het wapen al een tijdje in de struiken en zou het al deels verroest zijn. Het parket bevestigt de vondst van de kalasjnikov. “Het wapen is meegenomen door het labo voor verder onderzoek”, zegt woordvoerder Kristof Aerts.

Dat onderzoek zal duidelijk moeten maken of het machinegeweer gebruikt werd voor criminele feiten en of er nog sporen van een mogelijke verdachte op terug te vinden zijn. De speurders kijken onder meer naar een eventuele link met schietincidenten in het drugsmilieu.

Zo werd in december 2019 een autohandel op de Oudebaan in Wilrijk onder vuur genomen. Dat pand bevindt zich op nauwelijks 150 meter van de Lievevrouwkesbosweg, het is dus niet uitgesloten dat de schutter zijn wapen daar in de struiken dumpte.

“Alle mogelijke pistes worden onderzocht”, zegt het parket daarover. De bewuste autohandel was eigendom van de familie van een man die betrokken is in een groot dossier rond de invoer van cocaïne.

LEES OOK: Wilrijkse autohandel onder vuur genomen met machinegeweer

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio