Okapi Aalst pakt de zege op bezoek bij Kangoeroes Mechelen

Okapi Aalst pakt de zege op bezoek bij Kangoeroes Mechelen

Foto: BELGA

Geen tweede opeenvolgende zege voor Kangoeroes Mechelen. Na een zwakke prestatie ging het in de eigen Winketkaai onderuit tegen Okapi Aalst. Meteen de zesde nederlaag uit negen wedstrijden voor de Maneblussers. Dinsdag trekken de Mechelaars naar Leuven Bears. Voor de Ajuinen, die zondag Telenet Giants Antwerp ontvangen, is het 5 op 8.

Kangoeroes Mechelen miste compleet de studieronde en keek onmiddellijk tegen een 2-10 achterstand aan. Bogic Vujosevic was de bezieler van het bonusje van Okapi Aalst. De Maneblussers waren niet van slag en pakten via Domien Loubry, Marvin Clark en de ingekomen Trevor Thompson met een 13-2 tussenspurt uit: 15-13. Kangoeroes, met ook Terry Deroover en Mo Kerrazhi, domineerde lichtjes (28-24), maar Sinjoor en ex-Kangoeroe Senne Geukens herstelde halfweg het evenwicht.

Kangoeroes Mechelen kwam echter weer slecht uit de kleedkamer. Vladimir Mihailovic was hot en pakte met splijtende drives uit. De Mechelaars stonden erbij en keken ernaar en bij 38-49 hadden de Ajuinen opnieuw een stevige voorsprong op zak. De Senegalese center Pape Badji, ook ex-Kangoeroes, kwam ook los en bij 46-63 zat Okapi Aalst op rozen. Kangoeroes vatte het slotkwart aan met een “twintiger” aan de broek: 46-67. Terry Deroover en Marvin Clark dropten bommen (52-70). Cameron McGriff, Pape Badji en uitblinker Vladimir Mihailovic bleven domineren (61-83) en loodsten Okapi Aalst naar simpele winst. Nick Celis had intussen zijn comeback gemaakt in de EuroMillions League en Domien Loubry moest weer afhaken bij Kangoeroes. Bij Okapi Aalst kwam Dorian Marchant niet in actie.

Kangoeroes Mechelen-Okapi Aalst: 67-86

Kangoeroes Mechelen: Loubry 7, Deroover 12, Celis 2, Bogaerts 2, Van Oosterwyck 0, , Clark 14, J. Foerts 5, Lasisi 0, Thompson 15, Kok 4, Kherrazi 6

Okapi Aalst: McGriff 23, Mihailovic 14, Maras 8, Vujosevic 15, Van

Den Eynde 1, Ledegen 0, Geukens 4 , Badji 15, Schauvlieger 0, Kuta 6

Corrigeer