Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh gaan onderuit in vierde ronde UK Open darts

Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh gaan onderuit in vierde ronde UK Open darts

Foto: ISOPIX

Geen Belgen in de zestiende finales op de UK Open darts (PDC/523.000 euro) in het Engelse Milton Keynes. Kim Huybrechts moest in zijn tweede wedstrijd met 10-8 het onderspit delven voor de Engelsman Luke Humphries. Van den Bergh kreeg in zijn openingswedstrijd een 10-5 nederlaag aangesmeerd van de Engelsman Luke Woodhouse.

Huybrechts, die met zijn 38e plaats op de wereldranking rechtstreeks was geplaatst voor de derde ronde, zette in zijn eerste wedstrijd de Pool Krzysztof Kciuk na een thriller met 6-5 aan de kant. Voor een plaats bij de laatste 32 moest de Antwerpenaar het opnemen tegen de Engelsman Luke Humphries (PDC-41). In een hoogstaande partij stond het na tien legs 5-5 gelijk. Huybrechts, die in de eerste sessie zes 180 maximumworpen lukte, moest na de pauze gas terugnemen, maar ‘The Hurricane’ kon gelijke tred houden tot 8-8. Humphries kwam met twee 180 maximumworpen op een leg van de overwinning, waarna hij in het achttiende spelletje door de darts brak met een 87 uitworp voor de overwinning. Huybrechts was met een gemiddelde van 99.9 per drie darts net iets beter dan Humphries die uitkwam op 99.3. De Engelsman lukte echter 50% van zijn uitworpen tegen 38% voor Huybrechts.

Dimitri Van den Bergh (PDC-9), die als één van de reekshoofden rechtstreeks geplaatst was voor de vierde ronde, nam tegen de Engelsman Luke Woodhouse (PDC-49) de eerste leg voor zijn rekening. Woodhouse won de volgende drie spelletjes na onder meer een 108 uitworp. ‘The DreamMaker’ was nu op achtervolgen aangewezen en kon zijn achterstand verkleinen tot 4-3, maar Woodhouse brak nog twee keer door de darts wat uiteindelijk resulteerde in een 10-5 overwinning. Woodhouse wierp een gemiddelde van 95.5 per drie darts tegen 91.7 voor Van den Bergh. Ook bij het uitwerpen was Woodhouse met 43% beter dan de Antwerpenaar, die uitkwam op 29%.

Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh gaan onderuit in vierde ronde UK Open darts
Foto: ISOPIX

Zowel Geert De Vos als Brian Raman moesten in de eerste ronde afhaken. Zo moest De Vos (PDC-120) een 6-2 nederlaag ondergaan tegen de Nederlander Niels Zonneveld. Raman moest met 6-4 zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez (PDC-105). Ook Mike De Decker, die met zijn 75e plaats op de wereldranking vrij was in de eerste ronde, geraakte niet voorbij de Welshman Rhys Griffin. De Mechelaar liet het vooral afweten bij het uitwerpen en verloor de wedstrijd met 6-4.

Raymond van Barneveld sneuvelde in zijn eerste wedstrijd. ‘Barny’, de vijfvoudige wereldkampioen die onlangs met succes zijn wederoptreden maakte, ging met 6-3 onderuit tegen de Schot Alan Soutar, een 43-jarige brandweerman die onlangs een PDC Tourkaart behaalde tijdens de Qualifying School.

De 17-jarige Pool Sebastian Bialecki zorgde meteen voor de verrassing. Nadat het toernooi nog maar negen minuten bezig was, prikte hij in zijn openingswedstrijd een 9-darter weg.

Corrigeer