Moeder wil kinderen dumpen in de natuur, zoon (6) klampt zich vast aan auto en overlijdt

Moeder wil kinderen dumpen in de natuur, zoon (6) klampt zich vast aan auto en overlijdt

De overleden James Hutchinson (6). Zijn moeder Brittany Gosney (29) is aangeklaagd voor moord. Ook haar vriend James Hamilton (42) zit vast. Foto: MIDDLETOWN POLICE

Amerika gruwelt om de dood van een 6-jarig jongetje. Zijn moeder liet haar kinderen ’s nachts opzettelijk achter bij een natuurgebied en wilde wegrijden. Haar zoontje James klampte zich vast aan de auto, werd meegesleurd en overleefde het niet. De moeder dumpte zijn lichaam een dag later.

De feiten dateren volgens de lokale politie van Middletown (Ohio) van 27 februari. Moeder Brittany Gosney beweert dat haar partner James Hamilton (42) haar opdroeg om “zich te ontdoen” van haar kinderen. Die moesten alle drie weg, aldus de man, die niet de vader van het drietal is.

Gosney reed daarop ’s nachts naar het nationaal park Rush Run Wildlife met haar drie kinderen, onder wie de zesjarige James. Daar aangekomen dwong ze de kinderen uit te stappen, bekende ze tijdens een politieverhoor. Daarna wilde ze wegrijden. James klampte zich echter vast aan de auto. Gosney gaf gas, maar stopte even later toch. Haar zoon was echter onder de auto terechtgekomen en bezweek ter plekke.

Gosney stopte het lichaam van James terug in de auto, reed terug naar haar twee andere kinderen, en nam ze mee naar huis. Het lichaam van haar zoontje legde ze samen met Hamilton in de logeerkamer. Een dag later reden de twee, opnieuw in de duisternis, naar Lawrenceburg in de staat Indiana, gooiden het stoffelijk overschot in de Ohio River en gaven de kleine James als vermist op bij de politie.

Raar betoog

De politie vertrouwde het warrige verhaal van de twee echter niet en verhoorde ze allebei apart. Gosney gaf toen alles toe. Ze is aangeklaagd voor moord, het manipuleren van bewijs en voor het onteren van een overledene. Hamilton wordt mee verdacht van die laatste twee feiten. De twee andere kinderen van Gosney, een jongetje en een meisje, zijn opgevangen in een pleeggezin.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees