Ook collega’s en zelfs ex-Tourwinnaars zijn onder de indruk van Mathieu van der Poel: “Beestachtig!”

Ook collega’s en zelfs ex-Tourwinnaars zijn onder de indruk van Mathieu van der Poel: “Beestachtig!”

Foto: BELGA

De voltallige wielerwereld keek zaterdagmiddag met grote ogen naar het zoveelste kunstje van Mathieu van der Poel. De Nederlander bleek in de Strade Bianche de beste van een elitegroep met onder meer wereldkampioen Julian Alaphilippe, Wout van Aert en de winnaars van de vorige twee Rondes van Frankrijk, Egan Bernal en Tadej Pogacar. Ook op Twitter hadden renners en oud-renners lof voor de zoveelste stoot van Van der Poel.

LEES OOK.Superieure Mathieu van der Poel wint Strade Bianche, Wout van Aert mist beetje ritme om mee te doen voor winst

LEES OOK.“Als Mathieu van der Poel nu ook nog slim begint te koersen, dan is er geen houden meer aan”

“Beestachtig”, schrijft ex-Tourwinnaar Alberto Contador (2007 en 2009) bijvoorbeeld. Ook Geraint Thomas, die de Tour de France in 2018 won, was onder de indruk - al had hij in een later bericht ook aandacht voor zijn jonge teamgenoten Egan Bernal en Tom Pidcock, die derde en vijfde werden in Siena.

Ook Thomas De Gendt reageerde op de zege van Van der Poel, zij het op zijn geheel eigen manier. “Als fan van het wielrennen ga ik de komende jaren veel plezier beleven met het kijken van wedstrijden op tv. Als fietser komen mijn ergste jaren eraan, met het racen tegen al die jonge wattbommen.”

Corrigeer