Vandaag in Parijs-Nice een eerste kans voor Jasper Philipsen

Vandaag in Parijs-Nice een eerste kans voor Jasper Philipsen

Foto: BELGA

De openingsetappe van Parijs-Nice kondigt zich met een heel nerveus slot aan. De laatste 4500 meter zijn relatief recht, maar aan het einde van de Avenue Pierre Curie in Saint-Cyr-l’École loopt het nog goed omhoog. Omdat de openingsetappe in de buurt van Versailles bestaat uit twee lussen van nagenoeg 81 kilometer weten de krachtspurters wat er in de final te wachten staat: en dat is de Muur van Châteaufort waar op een kleine 16 km van de finish de tweede en laatste sprint wordt betwist waarin telkens bonificatieseconden te verdienen zijn.

LIVE. Volg de eerste etappe in Parijs-Nice hier vanaf 13u

Châteaufort is bekend van Blois-Chaville, een wedstrijd die tussen 1974 en 1987 in het najaar gehouden werd als vervanger van Parijs-Tours. Na deze laatste hindernis zijn er nog tal van smalle passages, maar in principe moeten we dicht tegen Versailles aan een koninklijke sprint krijgen met Pedersen, Démare, Bennett, Ackermann, Matthews en waarom niet Philipsen?

Vorig jaar zat het spel in het nabijgelegen Plaisir al op dag één op de wagen met Schachmann die het haalde van Dylan Teuns en Tiesj Benoot. Toen regende het hard en was het koud. Nu zijn er bepaalde weerstations die tussen 16 en 17 uur 43 procent kans op buien aankondigen. Het scenario van vorig jaar kan zich herhalen indien Châteaufort als wipplank wordt gebruikt.

Corrigeer