VIDEO. Christophe Versaevel van ‘The Voice’ naar Lo Radio: “Na corona breekt het open voor muzikanten”

Live studioconcert bij Lo Radio  

Live studioconcert bij Lo Radio  © ghl


 

 © Geert Herman


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

1 / 10
thumbnail: Live studioconcert bij Lo Radio  
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
Lochristi -

Het stof van de Blind Auditions in ‘The Voice’ is stilaan neergedaald na een ferme explosie afgelopen vrijdag. Christophe Versaevel én Bart Mareen ruilden de rode pluche en de glitter van de VTM-studio zondagmiddag voor twee uur livemuziek in de nagelnieuwe studio van Lo Radio.

“Voor mij zijn er ondertussen alweer nieuwe projecten en uitdagingen aan de gang”, aldus Christophe die drie dagen geleden door team Koen Wauters onder de arm werd genomen. Een keuze waar de singer-songwriter zich best kon mee verzoenen: “Niels Destadsbader heeft het meer voor jonge meisjes, de muziek van Nathalia vind ik ok maar meer niet, en van Tourist LeMC wist ik niet wat ik moest verwachten. Maar rap is zeker niet aan mij besteed”, lacht Christophe. “De muziek van Clouseau is ook niet meteen mijn genre, maar de aanpak en de professionaliteit van Koen Wauters vind ik spectaculair. Dus zat of zit ik in de goede stal in The Voice” klinkt het.

Projecten

Bart Mareen - vrijdag nog in het publiek - is de rode draad in de andere projecten waar Christophe Versaevel ondertussen mee bezig is. “We kennen elkaar al lang, ik zag hem al optreden toen ik nog achter de toog stond”, aldus de Lootse singer-songwriter. “Op het podium op de Gentse Feesten nodigde ik hem uit om eens mee te doen, en de rest is geschiedenis.” Bart trok in de tweede ronde langs de woonzorgcentra in Vlaanderen mee met Christophe als ‘Keirels’, en ondertussen is er ook ‘Walis’ en ‘A Tribute to Crowded House’ waarin beide met een reeks andere topmuzikanten aan de slag zijn gegaan. “Al die projecten zijn we nu aan het finaliseren. Ik besef heel goed dat we zonder corona nooit de kans hadden gehad om met zoveel toppers aan de slag te gaan. Na de pandemie en de bevrijdende vaccinatie ben ik er trouwens van overtuigd dat de muzikale wereld zal openbarsten. Er zijn heel veel muzikanten bezig met andere projecten. Er zijn er die nu platen gemaakt hebben en die zitten allemaal klaar om zaken te releasen eens het weer kan. Bart en ik repeteren nu drie, vier keer per week samen. We zien mekaar meer dan onze eigen vrouw. Zo zijn we in corona elkaars knuffelcontact geworden.” (lacht)

Kleinschaligheid een voordeel

Contacten en plannen voor de Gentse Feesten - Korenmarkt, Veerleplein en Sint-Baafsplein zaten al in de pijplijn - blijven voor Chris Corn en collega’s muzikanten voorlopig een vraagteken, al beseffen ze zelf dat er nog geen consensus is tussen de verschillende plannen van de pleinorganisatoren en Stad Gent. “Eind mei zullen we met onze projecten op scherp staan, zonder dat we er kunnen mee uitpakken. Dat is enerzijds jammer voor ons, maar anderzijds denk ik dat bands en formaties als wij - kleinschalig, zoals we altijd geweest zijn - in de toekomst gegeerd zullen zijn bij organisatoren. Ons kan je boeken voor een publiek van 50 man zonder er een financiële kater aan over te houden. Grote bands zijn financieel niet haalbaar voor organisatoren in postcoronatijd met een beperkte publieksopkomst.” (lees verder onder de video’s)

Live bij Lo Radio

In de studio van Lo Radio brachten Christophe en Bart zondag tussen 11 uur en 13 uur een achttal nummers uit verschillende projecten. Ook het nummer ‘Agape’ van Bear’s Den, dat zich na het memorabele moment vrijdag in ons collectief geheugen nestelt, kon niet ontbreken. De mooiste momenten, met onder meer ‘ I wanna be like you’, ‘Nothing ever happens’, ‘Veronica’ en ‘Make It With Chu’ kan u rustig herbekijken in de YouTube-filmpjes.

Geert Herman

www.loradio.be
Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio