Maarten Walcarius is Junior Journalist 2021

Maarten Walcarius is Junior Journalist 2021

Junior Journalist in het zonnetje gezet Foto: mdb

Destelbergen -

Nieuwsgaring, het zal nooit stilvallen. In Destelbergen hebben we alvast opnieuw een toekomstige journalist voor de volgende generaties. Maarten Walcarius was het best schrijvende genie uit in totaal 130 deelnemende kinderen aan de wedstrijd van het Davidsfonds.

Een totale proclamatie met alle publiek van deze mooie wedstrijd was onmogelijk. Maar toch was er - coronaproof -een kleine huldiging op de pui van het gemeentehuis. 130 kinderen uit de drie basisscholen van Destelbergen en Heusden lieten hun creatieve talenten los rond het thema “Schatten”. De winnende journalist las voor uit eigen werk, een schattenverhaal in en rond oorlogstijd. Brede interesses en een goed inzicht in de geschiedenis, twee kenmerken van een goed journalist, dus dat zit al snor. (lees verder onder de foto)

Maarten Walcarius is Junior Journalist 2021
Voorlezen uit eigen werk. Altijd fijn. Foto: mdb

Het leverde hem met de groeten van het Davidsfonds een boekenpakket en meteen ook al een diploma op. En een ontmoeting met burgemeester Elsie Sierens (Open VLD) in volle coronatijd. Zelfs wij voelden een tikkeltje jaloezie na een jaartje schermwerk en appen met haar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio