Peter Sagan na 45 dagen ‘quarantaine’ eindelijk in Italië

Peter Sagan na 45 dagen ‘quarantaine’ eindelijk in Italië

Peter Sagan. Foto: Matthias Balk/dpa

Zowel in de Omloop Het Nieuwsblad als in de Strade Bianche was hij de grote afwezige, maar vanaf woensdag kan Peter Sagan eindelijk aan zijn seizoen beginnen in de Tirreno-Adriatico. De Slovaak van Bora-Hansgrohe kon donderdag eindelijk naar zijn woonplaats Monaco vliegen nadat hij 45 dagen had vastgezeten op Gran Canaria na een positieve Covid-test.

Op 6 februari werd bekend dat Sagan positief had getest en dus in quarantaine moest op het Spaanse eiland, waar hij sinds 18 januari aan het trainen was. Omdat de ploeg en Sagan wilden voorkomen dat hij niet opnieuw positief zou testen, werd de terugvlucht en de daarvoor nodige negatieve PCR-test zo lang mogelijk uitgesteld, waardoor zijn deelname aan het Belgische openingsweekend en de Strade Bianche werden geschrapt.

Nu is dus alles in orde en kan Sagan zich in de Tirreno-Adriatico voorbereiden op Milaan-Sanremo en de kasseiklassiekers. Het is nog onduidelijk met welk vormpeil hij aan de start verschijnt. Volgens zijn pr-manager Gabriele Uboldi heeft Sagan goed kunnen trainen, maar door de quarantaine op Gran Canaria miste hij naast wedstrijdritme ook een hoogtestage op de Sierra Nevada.

Corrigeer