Klacht tegen VRT over persconferentie Sihame El Kaouakibi: “Anderhalf uur ongefilterde zendtijd”

Klacht tegen VRT over persconferentie Sihame El Kaouakibi: “Anderhalf uur ongefilterde zendtijd”

Op de live uitgezonden persconferentie werd Sihame El Kaouakibi (rechts) onder meer bijgestaan door advocaat en oud-SP.A-voorzitter Johan Vande Lanotte. Foto: BELGA

Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans dient een klacht in bij de Vlaamse Regulator voor de Media tegen de VRT.

Aanleiding is de uitzending op 22 februari van de persconferentie van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open VLD). Ze verdedigde zich daar samen met vier advocaten tegen de beschuldiging over gesjoemel met subsidiegeld bij haar vzw Let’s Go Urban.

“De VRT zond die verdediging rechtstreeks en integraal uit”, zegt Slootmans. “In totaal schonk de VRT haar zowat anderhalf uur ongefilterde zendtijd. Dat is veel te ruim in het kader van een lopend strafonderzoek. Bovendien moesten de camera’s uit toen er vragen mochten worden gesteld. Daarmee werd het kritisch wederwoord in de kiem gesmoord.”

Volgens Slootmans heeft de openbare omroep hiermee de regelgeving over onpartijdigheid met de voeten getreden. De VRT reageert en zegt dat de persconferentie niet werd uitgezonden op één, zoals Slootmans beweert, “enkel via livestream op de website”. De woordvoerder voegt eraan toe “dat ook andere nieuwssites die persconferentie hebben gestreamd”. “We hebben een livestream gedaan, het is geen uitzending van Sihame. Bovendien had het ook nieuwswaarde, het was de eerste keer dat ze zelf het woord nam na de heisa rond haar persoon. Het nieuws gebeurt live. We doen regelmatig zulke livestreams, net als andere media”, klonk het ook.

Corrigeer

MEER NIEUWS