Na jaar stilte luidt Marco Borsato comeback in met single over scheiding

Nadat Marco Borsato (52) zijn comeback aankondigde na een jaar stilte, is nu ook zijn nieuwe single geland. Het lied haalt meteen inspiratie uit zijn tumultueuze jaar: Een moment is gebaseerd op Borsato’s breuk met echtgenote Leontine Ruiters.

Dat wordt al duidelijk in de eerste zinnen. Borsato zingt er over zijn vrouw die hem verlaat en smeekt haar om hem nog een keer vast te pakken, “ook al is het te laat”. “Vorig jaar was roerig, om meer dan één reden”, zegt Borsato bij het lied. “Ik heb veel nagedacht over hoe ik in het leven sta, maar ook over hoe ik heb gehandeld. En ook al ben ik er nog niet, ik voel inmiddels dat er uit donkere dagen ook waardevolle inzichten kunnen komen.”

Borsato en Leontine gingen vorig jaar na 22 jaar huwelijk uit elkaar, nadat Borsato’s affaire met pianiste Iris Hond uitlekte. Het ex-koppel heeft drie kinderen samen: Jada (18), Senna (19) en Luca (22). Een moment is intussen ook Leontine ter ore gekomen. Op sociale media reageert ze emotioneel. “Echt prachtig, lieverd”, schrijft ze aan Borsato. “Het raakt me. Zo mooi, puur en liefdevol.”

Corrigeer

MEER NIEUWS