Na moord op David Polfliet in Beveren: minister Somers neemt extra maatregelen tegen homofobie en -haat

Na moord op David Polfliet in Beveren: minister Somers neemt extra maatregelen tegen homofobie en -haat

Foto: BELGA

Vlaams minister van Gelijke Kansen en Samenleven Bart Somers (Open Vld) neemt bijkomende maatregelen in de strijd tegen homofobie en homohaat na de moord op David Polfliet. Zo wil hij de bestaande meldpunten toegankelijker en bekender maken en moeten er ‘safe spaces’ komen voor slachtoffers van seksuele intimidatie

Naar aanleiding van de moord op David Polfliet in Beveren had minister Somers donderdag een overleg met Çavaria en Wel Jong Niet Hetero.

Samen met de organisaties heeft minister Somers een aantal bijkomende stappen afgesproken in de strijd tegen homofobie en homohaat. Zo is het onder meer de bedoeling om de bestaande meldpunten toegankelijker en bekender te maken en om die meldpunten meer te centraliseren.

LEES OOK. Nooit eerder lastiggevallen tot David door minderjarige ‘homorovers’ in de val werd gelokt en dat met de dood moest bekopen (+)

Daarnaast wordt onderzocht of er zogenaamde ‘safe spaces’ kunnen komen voor slachtoffers van seksuele intimidatie of geweld. Bedoeling is om een virtuele of fysieke ruimte te creëren waar slachtoffers hun verhaal kunnen doen in een veilige en beschermde omgeving.

Er komt ook een klankbordgroep met de verschillende LGBT+ organisaties. Die klankbordgroep moet bekijken “waar er nog verbeteringen en extra acties mogelijk zijn per beleidsdomein”.

Minister Somers zegt ook dat hij in gesprek wil gaan met jongeren van Wel Jong Niet Hetero “om te luisteren naar hun persoonlijke verhalen, ervaringen en beleidsaanbevelingen”.

Corrigeer

MEER NIEUWS