Junior Planckaert scheurt binnenkort over de circuits van de Benelux

Junior Planckaert scheurt binnenkort over de circuits van de Benelux

Met dit bommetje komt Junior Planckaert vanaf volgende maand aan de start in de Ford Fiesta Sprint Cup. Foto: Ford Fiesta Sprint Cup

Junior Planckaert, zoon van wielerlegende Eddy, maakt volgende maand zijn debuut in de autosport. De 28-jarige Junior komt dit seizoen aan de start van de Ford Fiesta Sprint Cup, en krijgt daarvoor de hulp van Bert Longin, zesvoudig winnaar van de 24 Uur van Zolder.

“We gaan er een lap op geven!”, klinkt het op de Instagram-account van de jongste van de Planckaerts. Die lap zal aan het stuur van een 150 pk sterke Ford Fiesta ST-line worden gegeven, een klein racebommetje dat de afgelopen drie seizoenen in een monomerkencup voor nogal wat spektakel zorgde.

“Ik heb al altijd graag met snelle auto’s gereden”, stelt Junior Planckaert. “En ik wou best wel eens mijn kans wagen in de autosport. Via Ruben Van Gucht namen mijn vader en ik contact met Bert Longin. Die raadde me meteen de Fiesta Sprint Cup aan: allemaal dezelfde auto’s, niet overdreven veel vermogen en het verschil wordt gemaakt door de rijder zelf. Ik moet uiteraard nog een pak leren én mijn licentie halen, maar met de coaching van Bert moet dat lukken.”

Als alles loopt zoals gepland kan Junior Planckaert tijdens het weekend van 10 en 11 april voor het eerst zijn kunnen in een race bewijzen, op het circuit van Zandvoort. Daarna volgen nog races in Francorchamps, Zolder en het Nederlandse Assen.

Corrigeer

MEER NIEUWS