Moord op David in Beveren. Advocaten familie: “Nog te voorbarig om te spreken van een haatmotief”

Moord op David in Beveren. Advocaten familie: “Nog te voorbarig om te spreken van een haatmotief”

Foto: RR / facebook

Beveren-Waas -

De familie van David P., de 42-jarige man uit Sint-Niklaas die gedood werd in een park in Beveren, stelt dat het nog voorbarig is om te spreken van de verzwarende omstandigheid van een haatmotief wegens seksuele geaardheid. Hun advocaten vragen dan ook aan belangenverenigingen om zich niet te mengen in het gerechtelijk onderzoek.

“De ware toedracht van de verschrikkelijke feiten moet absoluut worden achterhaald, en daartoe zal juridisch alles worden gedaan”, zegt advocaten Thomas Gillis en Laurent De Clercq die zich burgerlijke partij stellen voor de familie van het slachtoffer. De advocaten stellen dat het nog voorbarig is om te spreken van de verzwarende omstandigheid van een haatmotief wegens seksuele geaardheid. “Ik richt een duidelijk verzoek aan belangenverenigingen allerhande, die het wellicht niet slecht bedoelen, zich te onthouden van het zich mengen in het gerechtelijk onderzoek en zich te onthouden van commentaar”, zegt Gillis. “Dat is de uitdrukkelijke wil van de familie, die op serene wijze haar door de wet voorziene rechten wil uitoefenen bij de zoektocht naar de waarheid door de gerechtelijke diensten, en die zelf het verlies in familiale kring wil proberen verwerken.”

LEES OOK. Expert in onderzoek naar homohaat, na de moord op David: “Niet verrast dat daders minderjarige jongens zijn” (+)

“De familie is zwaar getroffen en het verwerken van het verlies zal lang duren. De ware toedracht van de verschrikkelijke feiten moet absoluut worden achterhaald, en daartoe zal juridisch alles worden gedaan. We hopen dat de verantwoordelijken voor de dood van David in de spiegel kijken en de verantwoordelijkheid voor hun daden opnemen. Enkel op die manier zal de rechtsgang in hoofde van de familie draaglijk zijn en leiden tot echte verwerking van het gebeuren”, zegt Gillis.

Het lichaam van David P. uit Sint-Niklaas werd op 6 maart gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten.

Corrigeer

MEER NIEUWS