Premier De Croo roept op tot verdraagzaamheid na dood David: “Iedereen in ons land is uniek”

Beveren-Waas -

Een regenbooggolf trekt door het land. Naar aanleiding van het geweld tegen LGBTI+-personen, organiseerden het Regenbooghuis Casa Rosa, Antwerp Pride en Mr. Gay Belgium zaterdag een actie om op te roepen voor meer verdraagzaamheid en verbondenheid. Op verschillende plaatsen in ons land komen mensen samen om hun steun te betuigen aan de LGBTI+-gemeenschap en de familie en vrienden van de vermoorde David Polfliet. In Beveren was premier Alexander De Croo (Open Vld) ook aanwezig. Hij riep op tot verdraagzaamheid: “Iedereen in ons land is uniek”.

Op het Operaplein in Antwerpen werd er een minuut stilte gehouden, rolde er een 25 meter lange regenboogvlag over de grond en werd er een fluitconcert gehouden. Op de Grote Markt in Beveren verzamelden zich zaterdag kleine groepjes mensen en werden enkele korte en verbindende speeches gegeven. “We zijn gewoon mensen die op mensen verliefd worden”, klonk het even duidelijk als eenvoudig. “Liefde is liefde en iedereen moet gewoon zichzelf zijn. We hopen op meer daadkracht.”

Premier De Croo roept op tot verdraagzaamheid na dood David: “Iedereen in ons land is uniek”
Foto: BELGA

Ook premier De Croo nam het woord: “Deze week heeft heel veel losgemaakt, heel veel verhalen van schrik en verhalen van discriminatie”, klonk het. Hij verwees ook naar de regenboogvlag die deze week overal in het land wapperde. “Deze vlag is het symbool dat wij dit niet kunnen aanvaarden.”

Premier De Croo roept op tot verdraagzaamheid na dood David: “Iedereen in ons land is uniek”
Foto: BELGA

Toen de premier deze week naar de Wetstraat liep, zag hij deze vlag overal in het straatbeeld. “Deze vlag hing overal en is een krachtig signaal. Ze wijst haat met de vinger en dat wij dit niet tolereren. Vrijheid! De regels moeten gevolgd worden. En dit is waarom ik hier sta. Iedereen in ons land is uniek! Geen tolerantie tegenover intolerantie”. De premier besloot dan ook een niet te mis te verstane boodschap. “Iedereen heeft lief wie hij wil liefhebben”.

LEES OOK. Agressie wegens geaardheid is geen uitzondering, 3 jonge mannen getuigen over gaybashing: “Het is nu 7 jaar geleden, maar de angst is er nog steeds”

Corrigeer

MEER NIEUWS