“Net een oude telefoondraad”: Bottega Veneta mikpunt van spot door halsketting van 1.500 euro

“Net een oude telefoondraad”: Bottega Veneta mikpunt van spot door halsketting van 1.500 euro

In een niet zo ver verleden stond in veel huiskamers een vaste telefoon met krullende draad. En op het eerste gezicht lijkt het erop dat luxemerk Bottega Veneta zich erdoor liet inspireren voor nieuwe juwelen. De prijs? Die ligt met 1.500 euro net iets hoger dan dat je het sieraad zelf zou maken… Op sociale media wordt alvast kostelijk gelachen met de peperdure ‘draad’.

De zilveren halsketting is op de website van het populaire Italiaanse label verkrijgbaar in lila en wit. Fans kunnen er ook nog een setje bijpassende oorbellen, beschikbaar in meerdere knalkleuren, ter waarde van 580 euro bij kopen. Ook een ring met prijskaartje van 350 euro maakt deel uit van de lijn. Op verschillende sociale mediasites tonen niet veel mensen zich geïnteresseerd in de juwelen. Integendeel: ze lachen ermee omdat de accessoires wel heel sterk op oude, versneden telefoondraden lijken.

Op luxewebshop Net-a-Porter, waar ook een groene ketting wordt aangeboden, is de vergelijking met een telefoonkoord niet te bespeuren. Daar staat dat de sieraden “het sculpturele karakter van traditioneel glaswerk uit Venetië representeren”. Dat van het wereldberoemde Venetiaanse eiland Murano in het bijzonder.

“Wie gaat dit in hemelsnaam kopen? Jongeren die deel uitmaken van Gen Z omdat ze nog nooit in hun leven een vaste telefoon hebben gezien?”, staat er onder meer tussen. Net als: “Mijn grootmoeder heeft gebeld. Ze wil haar telefoondraad terug.” Online modewaakhond Diet Prada zet de juwelen in de kijker met een foto. Daarnaast staat een ander beeld van kleurrijke telefoonkabels die via eBay worden aangeboden voor 5 dollar (4,2 euro) per stuk.

De site brengt ook een ander ontwerp van het label onder de aandacht, namelijk een kralenketting met bloemen. Bottega Veneta vraagt er 2.850 euro voor, op Etsy vind je gelijkaardige designs voor 2 euro. “We zouden graag een kostenanalyse zien met betrekking tot deze halsketting”, schrijft Diet Prada erbij.

Corrigeer