Laurens Vanthoor wint in Sebring, Jan Heylen zorgt voor Belgische dubbel

Laurens Vanthoor wint in Sebring, Jan Heylen zorgt voor Belgische dubbel

Laurens Vanthoor reed samen met zijn teammaats Zac Robichon (Can) en Lars Kern (Dui) naar de GTD-zege in de 12 uur van Sebring. Foto: Porsche / Juergen Tap

Twee Belgen stonden er aan de start van de 12 Uur van Sebring, de op één na grootste uithoudingswedstrijd van het Amerikaanse continent, en allebei stonden ze op het podium. Laurens Vanthoor reed met zijn Porsche naar de zege in de GTD-klasse, Jan Heylen werd tweede.

Voor Laurens Vanthoor en zijn teammaats Zac Robichon en Lars Kern was de uithoudingsrace op het voormalige vliegveld begonnen met een tegenvaller: door remproblemen in de kwalificaties moest de Porsche van Pfaff Motorsports helemaal achteraan vertrekken. Vanthoor en co hadden echter maar een paar uur nodig om de eerste plaats van de GTD-klasse in te nemen, en ze zouden die niet meer afgeven.

Omdat de wedstrijd meer dan eens werd geneutraliseerd werd het aan het eind wel nog spannend. De Porsche die Jan Heylen deelde met de Amerikanen Long en Hindman kon zo met slechts een handvol seconden achterstand aan de slotfase beginnen, maar Vanthoor hield zonder veel problemen stand. Het verschil op de streep bedroeg slechts twee tellen.

“Geen fouten, geen incidenten, perfecte strategie”, vatte Laurens Vanthoor de race samen. “We wisten een comfortabele voorsprong bij elkaar te rijden, maar door de neutralisatie aan het eind ging die in rook op. Het was nog even opletten bij de herstart, maar nadien had ik het onder controle.”

De algemene overwinning in Sebring ging naar de Cadillac van het Franse trio Bourdais, Duval en Vautier. Ook voorin bleef het nagelbijten tot het eind: de top 5 werd slechts door vijf seconden gescheiden.

Corrigeer

Aangeraden