Rohan Dennis maakt favorietenrol waar in tijdrit Ronde van Catalonië, Joao Almeida neemt leiderstrui over

Rohan Dennis maakt favorietenrol waar in tijdrit Ronde van Catalonië, Joao Almeida neemt leiderstrui over

Foto: EPA-EFE

In de tweede etappe van de ‘Volta a Catalunya’ kregen de renners een tijdrit van 18,5 kilometer voorgeschoteld. De Australiër Rohan Dennis (INEOS-Grenadiers) etaleerde zijn klasse en was met een tijd van 22:27 de snelste. Joao Almeida (Deceuninck-Quick-Step) eindigde derde, en wordt zo de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Omstreeks 13u42 schoot Karel Vacek (Qhubeka-Assos) als eerste uit de startblokken in Banyoles. Het was het startschot van een aangename etappe, waarin verschillende renners aanspraak maakten op de snelste tijd. Toen Josef Cerny (Deceuninck-Quick-Step) met 23:05 50 seconden onder de tijd ging van Gallopin (AG2R Citroën), hadden we een eerste echt te kloppen tijd. Maar de tijd van Cerny hield niet te lang stand: zijn ploegmaat Rémi Cavagna reed een straffe tijdrit, en dook met 22:32 ruim een halve minuut onder de tijd van Cerny.

Toch bleek ook zijn tijd niet voldoende voor de ritwinst. De motor van tijdritspecialist Rohan Dennis kwam maar traag op gang, maar uiteindelijk ging hij toch nog vijf seconden onder de tijd van Cavagna. Niemand was nog in staat om de tijd van Dennis te kloppen. Cavagna eindigde uiteindelijk tweede, Joao Almeida vervolledigde het podium en hij snoept daarmee de leiderstrui af van Andreas Kron (Lotto-Soudal).

Deze etappe werd ook gekleurd door acht Belgische renners. De snelste daarvan was Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), met een tijd van 23:28 eindigde hij 18e. Dries Devenyns (Deceuninck-Quick-Step) deed er één seconde langer over. Jan Bakelants kwam niet aan de start, hij besloot om uit de race te stappen na zijn valpartij in de eerste etappe.

Uitslag tweede etappe:

1. Rohan Dennis 22:27

2. Rémi Cavagna +0:05

3. Joao Almeida +0:28

4. Brandon Mcnulty +0:28

5. Steven Krujswijk +0:33

6. Richie Porte +0:34

7. Adam Yates +0:35

8. Josef Cerny +0:38

9. Stefan De Bod +0:38

10. Geraint Thomas +0:47

Het algemeen klassement:

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden