Zware dakbrand aan pas gerenoveerde woning

Brecht -

De brandweer rukte donderdag uit voor een hevige dakbrand in een pas gerenoveerde woning op de Brasschaatbaan in Brecht. Niemand raakte gewond.

De opzichter van het domein merkte de brand op rond 14.30 uur en sloeg alarm bij de brandweer. “Bij aankomst van onze ploegen sloegen de vlammen al uit het dak”, vertelt luitenant Wim Smet van Brandweer Zone Rand post Brecht. De woning is gelegen op het domein waar vroeger de bekende villa Nottebohm stond.

De brandweer ging het vuur meteen vanuit verschillende hoeken te lijf en kreeg bijstand van verschillende andere korpsen uit de regio. “Ook van binnenuit werd er geblust. Na verloop van tijd kregen we de brand onder controle”, aldus Smet. “Er is natuurlijk veel schade aan het dak en binnen is er ook heel wat waterschade. De rest van de woning kon wel gevrijwaard worden.”

Mogelijk ontstond de brand door een oververhitte kachel en sloegen de vlammen over op het dak. Op het moment van de brand was de woning onbewoond door renovatiewerken. “De eigenaars waren inderdaad aan het renoveren. Het dak was vorig jaar net volledig vernieuwd, zowel buiten als het binnenwerk. Een brandweerman raakte lichtgewond tijdens de interventie, maar verder waren er geen slachtoffers”, zegt Smet.

Zware dakbrand aan pas gerenoveerde woning
Foto: BFM
Zware dakbrand aan pas gerenoveerde woning
Foto: BFM
Zware dakbrand aan pas gerenoveerde woning
Foto: BFM
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio