Clubicoon Hendrik Tuerlinckx neemt afscheid van volleybalclub Roeselare: “Ik wil Leuven op de kaart zetten”

Clubicoon en aanvoerder Hendrik Tuerlinckx (33) verlaat op het einde van dit seizoen Roeselare. De hoofdaanvaller speelde dertien seizoenen bij de West-Vlamingen. Hij trekt naar het ambitieuze Haasrode Leuven, waar het voor hem allemaal begon.

Het is Haasrode Leuven menens met zijn ambities voor volgend seizoen. Naast Hendrik Tuerlinckx heeft de Vlaams-Brabantse club ook zijn collega-Red Dragon Matthias Valkiers (Frankfurt) en belofte-international Lennert Van Elsen (Gent) aangeworven.

Tuerlinckx en Valkiers tekenden voor drie seizoenen, Van Elsen voor twee. De 33-jarige Tuerlinckx keert na dertien seizoenen Roeselare terug naar Leuven. Met op zijn palmares zes landstitels (straks zeven?), acht bekerwinsten en vijf supercups in dertien seizoenen is Tuerlinckx er één van de meest succesvolle spelers ooit. Hij speelde in die dertien seizoenen 99 Europese wedstrijden en werd viermaal verkozen tot Speler van het Jaar (2013, 2014, 2017, 2018). Een persoonlijke bekroning die wellicht ook dit seizoen opnieuw tot de mogelijkheden behoort.

“Slapeloze nachten”

“Ik heb de voorbije nachten een paar slapeloze nachten gehad. Het was een heel moeilijke keuze voor mij”, vertelde Tuerlinckx in een videoboodschap op de website van Roeselare. “Ik zal op het einde van het seizoen de club verlaten. Ik heb een nieuwe uitdaging gevonden. Daar volgt later nog wel meer over. Het is iets mooi, maar dat maakt het niet minder pijnlijk om hier na dertien jaar te vertrekken. Het is tijd om het papier om te draaien en om de fakkel door te geven.”

Later op de avond kwam dan het nieuws dat Tuerlinckx zijn handtekening had gezet bij Leuven. “Ik startte mijn carrière bij VC Heverlee, dat deel werd van Haasrode Leuven, dit voelt dus echt wel aan als thuiskomen”, zegt Tuerlinckx in een persbericht van zijn nieuwe werkgever. “Ik kom ook helemaal niet om aan te modderen of uit te bollen. Wie mij kent, weet dat. Ik ben hier om Leuven op de kaart te zetten en dat zal ik doen met passie, engagement en motivatie. Het is zeker een uitdaging, maar ik heb alle vertrouwen in de club. De basis zit juist en alles is heel professioneel. We mogen geen stappen overslaan, maar mogen wel de gezonde motivatie koesteren om de club te laten aanleunen bij de absolute top van het land.”

Dit seizoen speelde Haasrode-Leuven al de Final 4 om de titel. Daarin sprokkelde het na vijf van zes speeldagen wel nog geen punt. Coach Kris Eyckmans is blij met de nieuwe namen. “Met Tuerlinckx en Valkiers halen we de ervaring die past bij de uitbouw van ons project. We hebben enkele jonge kerels met potentieel, die verder kunnen groeien onder de vleugels van spelers die al heel wat bewezen hebben in hun carrière.”

Roeselare bedankte Tuerlinckx voor de dertien mooie jaren. “Al die tijd bleef Hendrik trouw aan de club van zijn hart. Dit ondanks tal van mooie en lucratieve aanbiedingen uit Italië, Polen, Frankrijk en Duitsland maar ook uit Japan en Argentinië. Maar zijn band met de andere ‘golden boys’, met de supporters, met het clubbestuur en de vele vrijwilligers was héél sterk. En Hendrik voelde zich als kapitein (vanaf 2011-2012) steeds héél verantwoordelijk voor het team. Deze loyaliteit sierde Hendrik als speler én als mens.”

Corrigeer

MEER NIEUWS