Utrecht gaat voor start van de Vuelta, Bilboa mikt op Grand Départ van 2023

Utrecht gaat voor start van de Vuelta, Bilboa mikt op Grand Départ van 2023

Foto: BELGAIMAGE

Utrecht zou graag volgend jaar graag alsnog de Ronde van Spanje ontvangen. De Spaanse etappekoers zou vorig jaar in Utrecht beginnen, maar dat ging als gevolg van de coronapandemie niet door. De organisatie moest toen de route aanpassen en besloot de Vuelta helemaal in Spanje te houden. Het Spaanse Bilbao zou dan weer de start van de Ronde van Frankrijk in 2023 krijgen.

Donderdag heeft de gemeenteraad van Utrecht opnieuw de ambitie uitgesproken de start van de Vuelta in 2022 te willen huisvesten. Of de stad ook echt de start krijgt, is nog niet duidelijk. Momenteel onderzoekt de Spaanse organisatie van de Vuelta wat de mogelijkheden zijn om de wielerwedstrijd in Nederland te laten beginnen. Vorig jaar zouden er drie etappes zijn over Nederlands grondgebied: een ploegentijdrit met start en finish bij de Jaarbeurs in Utrecht, een rit van Den Bosch naar Utrecht en een rit met start en finish in Breda.

Spaanse media melden ondertussen dat het Spaanse Bilbao de start van de Ronde van Frankrijk krijgt. De geruchten dat Le Grand Départ zou plaatsvinden in de Noord-Spaanse stad zijn niet nieuw en doken donderdag opnieuw op in El Correo. Dat meldt dat de lokale autoriteiten een akkoord hebben gesloten met organisator Amaury Sport Organisation. De Tour startte tot nu toe één keer in Spanje. In 1992 werd gestart in San Sebastian, niet ver van de grens met Frankrijk. Dit jaar gaat de Tour van start in Brest. Volgend jaar trekt het wielercircus naar Kopenhagen.

Corrigeer

MEER NIEUWS