Nieuw overleg over toekomst Gravensteen, nadat eerste op niets uitdraaide

Nieuw overleg over toekomst Gravensteen, nadat eerste op niets uitdraaide
Gent -

Het tweede overleg rond de aanpassingen aan het Gentse Gravensteen volgt in de loop van april. Dat wordt vernomen op het kabinet van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA). Een vorige bemiddeling twee weken geleden draaide op niets uit.

Buurtbewoners, bekende Gentenaars en belangengroepen zijn het niet eens met plannen van het stadsbestuur om een paviljoen en liftkoker in het park naast de monumentale burcht te bouwen. Het ongenoegen over onder meer het gebrek aan participatie en het verdwijnen van groen leidde tot een patstelling.

Twee weken geleden bracht Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) de betrokken partijen rond tafel, maar toen volgde geen witte rook. Midden april volgt een nieuw rondetafelgesprek tussen de betrokken partijen.

LEES OOK. Vredesoverleg in slag om het Gravensteen: “Maar juridisch hebben we geen keuze”

‘Project Time Castle’

Het stadsbestuur verdedigt het ontwerp dat vandaag op tafel ligt en relativeert het gebrek aan inspraak. Gents schepen van Onroerend Erfgoed Sami Souguir (Open Vld) staat wel open voor aanpassingen, maar binnen het bestaande ontwerp.

De Vlaamse Overheid is in deze fase niet betrokken bij het proces, maar op het einde van de rit moet het betrokken agentschap een advies verlenen over de plannen. Vlaanderen financieert ook bijna 4,8 miljoen euro in het project ‘Time Castle’, dat in totaal een investering van zowat 10 miljoen euro in de toeristische trekpleister betekent.

LEES OOK: Geen witte rook vanuit slagveld Gravensteen: “Dit is een complex debat”

Nieuw overleg over toekomst Gravensteen, nadat eerste op niets uitdraaide
Foto: Stad Gent
Corrigeer

MEER NIEUWS