Zuidwestenwind kan vandaag voor oorlog zorgen in Gent-Wevelgem

Mads Pedersen won vorig jaar.© BELGA

Er wordt vandaag tijdens Gent-Wevelgem ferme wind voorspeld. Een zuidwestenwind van 4 beaufort. “Zijwind, dus ideaal om oorlog te maken”, voorspelt koersdirecteur Hans De Clercq.

Bij het binnenrijden van Ieper, na het lusje via Wevelgem, komen de renners op de N8. “Dat is na zo’n 60 kilometer en dan kan de strijd al beginnen. Dat is een hele tijd koersen door open vlakten, met daarna de doortocht door De Moeren. Het peloton kan snel uit elkaar worden gerukt.”

In de finale staat de wind nog gunstiger voor de renners. “Dan is er meer rugwind”, zegt De Clercq. “Misschien komt die een beetje van links, maar hij blaast in het voordeel. Dat is sowieso gunstig voor de aanvallers. Als een groep wegrijdt na de laatste doortocht op de Kemmelberg is het nog 34 kilometer. Er is een kans dat ze voorop kunnen blijven. Zoals in 2017, toen Greg Van Avermaet won. Onder zijn aanvoering ontstond er na de Kemmelberg een elitegroepje, waaruit hij samen met Jens Keukeleire wegsprong in de slotfase. Zo’n scenario is nu opnieuw mogelijk.”(bow)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen