Negenjarig Mexicaans kind komt om bij poging om Amerika te bereiken

Negenjarig Mexicaans kind komt om bij poging om Amerika te bereiken

Veel mensen wagen zich door het water om de VS te bereiken in de hoop op een beter leven. Foto: AP

Een negenjarig Mexicaans kind is om het leven gekomen bij een poging om de Verenigde Staten binnen te raken, door de Rio Grande over te steken. Amerika kampt met een forse toename van migranten die het land willen binnenraken.

De Amerikaanse douanediensten troffen drie mensen buiten bewustzijn aan op een eiland in het midden van de rivier. Een vrouw uit Guatemala en haar driejarig kind met de Mexicaanse nationaliteit, en een Mexicaans kind van negen jaar. De vrouw en het driejarig kind konden gereanimeerd worden, voor het negenjarig kind mocht geen hulp meer baten. Het drama komt er op een moment dat de Verenigde Staten kampen met een forse toename van migranten die het land willen binnenraken. Meer dan 100.000 migranten werden in februari opgepakt aan de zuidelijke grens, onder wie bijna 10.000 alleenreizende kinderen.

LEES OOK. Na twee maanden moet Biden zich al beroepen op trucs van Trump: de muur is weg, de migratiemiserie niet (+)

Twee Amerikaanse parlementaire delegaties waren vrijdag nog naar de grens met Mexico getrokken om er de omstandigheden te gaan bekijken van de opvangstructuren voor jonge migranten, die in recordaantallen in de VS aankomen.

Corrigeer

MEER NIEUWS