Geen BORA-hansgrohe in Dwars door Vlaanderen, Trek-Segafredo en Jasper Stuyven mogen wel hopen

Geen BORA-hansgrohe in Dwars door Vlaanderen, Trek-Segafredo en Jasper Stuyven mogen wel hopen

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Het coronavirus blijft het peloton beroeren. Nadat Bora-Hansgrohe al E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem moest missen, zal het ook morgen niet mogen starten in Dwars door Vlaanderen. Trek-Segafredo en Jasper Stuyven kunnen in Waregem wel van de partij zijn.

LEES OOK (+). Peloton met dichtgeknepen billen richting Ronde van Vlaanderen nu corona aan opmars bezig is: “Wie nu in de bubbel komt, gaat er niet meer uit”

“Alles heeft te maken met de kwalificatie hoogrisico-contact”, vertelt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics en dus verantwoordelijk voor Dwars door Vlaanderen. “De Covid-arts in Harelbeke (dokter Hans Bekkers, nvdr.) was van mening dat bij Bora zeventien personen een hoog risico hadden gelopen. Wie dit label krijgt opgeplakt, moet minstens zeven dagen in quarantaine. Die zeventien personen kunnen dus niet in Dwars door Vlaanderen aan de slag aangezien hun isolement pas op donderdag afloopt. Het team voelt zich onheus behandeld, maar wij kunnen niet anders dan de opgelegde regelgeving volgen.”

Trek-Segafredo kan in Waregem eventueel wel starten, afhankelijk van het label dat de renners hebben gekregen. Daags voor Gent-Wevelgem meldde het team van Jasper Stuyven zelf een positief geval, waarna bijkomende tests een tweede besmetting aan het licht brachten. Het team besloot op eigen initiatief niet te starten. “Ook bij hen is door de aangeduide Covid-arts meteen een evaluatie gemaakt van wie hoog risico is en wie niet”, aldus Van Den Spiegel. “Zij die als een laag risico worden beschouwd en daags voor de wedstrijd een negatieve sneltest kunnen afleveren, mogen starten.”

Of Trek-Segafredo voldoende renners als ‘laag risico’ heeft, is nog niet duidelijk. Dat moeten er minstens vier zijn. Volgens onze informatie zou alvast Sanremo-winnaar Jasper Stuyven het label ‘laag riscico’ hebben meegekregen. Of het team morgen daadwerkelijk aan de start staat, werd nog niet gecommuniceerd. Het team – en ook Bora-Hansgrohe – kan nog wel niet betrokken renners laten overkomen, maar als die uit een rode zone naar België afzakken, moeten ze sowieso al over twee negatieve PCR-tests beschikken, afgenomen zes en drie dagen voor de wedstrijd, én daags voor de wedstrijd een negatieve sneltest afleveren als ze minder dan vijf dagen in België zijn.

Corrigeer

MEER NIEUWS