Sep Vanmarcke geeft met ademhalingsproblemen forfait voor Dwars door Vlaanderen

Sep Vanmarcke geeft met ademhalingsproblemen forfait voor Dwars door Vlaanderen

Foto: Peter Malaise

Geen Sep Vanmarcke woensdag aan de start van de 75e editie van Dwars door Vlaanderen. De West-Vlaming van Israel Start-Up Nation werd ziek na Danlith-Nokere Koerse, reed wel nog de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem maar die laatste koers verliet Vanmarcke voortijdig. In samenspraak met de ploegleiding werd thans beslist om de renner wat te laten rusten in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen.

LEES OOK. Bora-hansgrohe start dan toch in Dwars door Vlaanderen

“Sep Vanmarcke heeft nog te veel last aan de luchtwegen. In aanloop naar de Ronde van Vlaanderen van komende zondag nemen wij geen enkel risico en laten wij hem daarom nog wat herstellen. Hopelijk kan hij zondag dan wel starten”, meldt sportdirecteur Eric Van Lancker. “Sep kan nu enkele goede trainingen afwerken en op die manier verder zijn conditie onderhouden. Die was zeker niet slecht. Echt diep gaan kon hij op dit ogenblik niet en koersen op die manier was onverantwoord. Het goede weer kan ervoor zorgen dat het iets sneller de goede kant opgaat. Laat ons hopen.”

Geen kopman

Israel Start-Up Nation start dus zonder uitgesproken kopman in Dwars door Vlaanderen. “Ik moet noodgedwongen herschikken. Ik wil het niet hebben over een plan B, maar toch. Het is aan de renners die morgen starten om de kans die ze nu krijgen met beide handen aan te nemen. Wij vertrekken in Roeselare met zeven vrijbuiters. Anders moest er in dienst van gereden worden, nu is iedereen omzeggens vrij te doen wat men wil. Een ideale gelegenheid voor de jonge renners om zich eens te meten met de rest. Onderschat toch de kwaliteiten niet van Rudy Barbier, Tom Van Asbroeck en Hugo Hofstetter niet. En dan maar hopen dat we zondag weer kunnen beschikken over Sep Vanmarcke”, besluit Van Lancker.

(belga)

Corrigeer

MEER NIEUWS