Andrea Pasqualon maakt rentree bij Intermarché-Wanty Gobert, De Winter vervangt Van der Hoorn in Dwars door Vlaanderen

Andrea Pasqualon maakt rentree bij Intermarché-Wanty Gobert, De Winter vervangt Van der Hoorn in Dwars door Vlaanderen

Foto: Peter Malaise

Andrea Pasqualon is opnieuw inzetbaar bij Intermarché-Wanty Gobert. De 33-jarige Italiaan kende zitvlakproblemen in aanloop naar Gent-Wevelgem en werd daarom even op kant gehouden. Taco van der Hoorn van zijn kant sukkelt met een knieblessure. Daarom krijgt hij rust en zijn plaats wordt ingenomen door Ludwig De Winter bij het Belgische WorldTeam.

“Dwars door Vlaanderen is niet zomaar de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Voor ons is deze koers zeker een doel. Aimé De Gendt en Andrea Pasqualon zijn onze beschermde renners maar het is maar af te wachten hoe deze laatstgenoemde zich voelt. Hij maakt immers zijn rentree na een zitvlakblessure. Ook Danny van Poppel staat naast De Gendt en Pasqualon”, stelt sportdirecteur Steven De Neef.

Danny van Poppel, vorig jaar nog winnaar van de Gooikse Pijl, moest in volle finale van Gent-Wevelgem afhaken. “Dat was heel jammer natuurlijk. Bij een laatste prik van Nathan Van Hooydonck moest Danny laten rijden. Het was een bijzonder lastige Gent-Wevelgem. De conditie is evenwel goed en in Dwars door Vlaanderen worden een pak minder kilometers gereden”, vervolgt Steven De Neef.

Aimé De Gendt en Loïc Vliegen zijn de twee certitudes voor de Ronde van Vlaanderen binnen Intermarché-Wanty Gobert. “Wij hebben een shortlist met daarop tien namen. Daar moeten er nog altijd drie afvallen. Aimé De Gendt en Loïc Vliegen zijn al zeker van hun plaatsje binnen de kern. De knoop wordt na Dwars door Vlaanderen doorgehakt. Wie zich nog eens wil laten opmerken krijgt daar woensdag dus de kans toe”, aldus De Neef.

(belga)

Corrigeer