Ex-voetbaltrainer krijgt zes jaar cel voor zedenfeiten met 17 jeugdspelers

Ex-voetbaltrainer krijgt zes jaar cel voor zedenfeiten met 17 jeugdspelers

Foto: Jan Van der Perre

/ Berchem / Roeselare -

De correctionele rechtbank heeft woensdag ex-voetbaltrainer Jolan F. (25) veroordeeld tot zes jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De man uit Berchem had minderjarige voetballers benaderd en hen een contract bij topclubs beloofd in ruil voor seksuele gunsten.

F. werd vrijgesproken van één feit en schuldig bevonden aan alle andere tenlasteleggingen. “De feiten zijn totaal verwerpelijk. Met nonsens over zijn positie in de voetbalwereld overhaalde hij jongemannen”, aldus de rechtbank. “Hij misbruikte zijn slachtoffers om zijn seksuele lusten te bevredigen.” Jolan F. werd ook uit zijn rechten ontzet voor een periode van 10 jaar.

LEES OOK. Ex-voetbaltrainer van KSV Roeselare riskeert 16 jaar cel voor zedenfeiten met 17 minderjarige spelers: “Ik ben schuldig aan de meest verwerpelijke feiten” (+)

De feiten kwamen aan het licht toen de familie van één voetballer in juni 2020 een klacht indiende, nadat ze Whatsapp-berichten hadden gelezen die Jolan F. naar de jongen had gestuurd. Naar aanleiding van die aangifte werd een onderzoek gestart naar zedenfeiten. Aanvankelijk was er sprake van vijf slachtoffers tussen 13 en 18 jaar.

Uit het onderzoek bleek dat de Antwerpenaar, die zich later ook de titel van sportief directeur aanmat, in totaal zeventien jongens zou hebben benaderd.

LEES OOK. Voetbaltrainer Jolan F. (25) voor rechter wegens seksueel wangedrag tegen 17 jonge voetballers

Corrigeer

MEER NIEUWS