Voormalige ‘mol’ Elisabet Haesevoets maakt carrièreswitch: van spoedafdeling naar schoonheidspraktijk

“Mijn kinderen zijn veel rustiger sinds ik meer thuis ben”, zegt voormalige mol Elisabet Haesevoets, die haar job als spoedarts vaarwel zei voor een eigen praktijk in esthetische geneeskunde. ©  ISOPIX

Toen tv-kijkend Vlaanderen haar drie jaar geleden leerde kennen in ‘De mol’, was Elisabet Haesevoets (35) nog spoedarts. Intussen heeft een ommezwaai in haar carrière plaatsgevonden. “Ik heb nu een eigen praktijk in esthetische geneeskunde”, vertelt ze in weekblad Story.

Wout Desmytere

Met haar deelname aan De mol werd Haesevoets in 2019 naast spoedarts plots ook mediafiguur. Het is niet de enige kentering die het programma in haar leven teweegbracht. “Niet lang daarna besefte ik dat mijn job als spoedarts eigenlijk niet combineerbaar was met de opvoeding van mijn kinderen”, zegt ze in Story. “Ik deed shiften van 24 uur, de volgende dag was ik geen mens.”

Daarom ging ze in april vorig jaar volop voor haar droom: een eigen praktijk in esthetische geneeskunde. “Ik had schrik voor commentaar, maar ik ben heel blij dat ik die stap gezet heb. Ik haal er veel voldoening uit en ik heb meer tijd voor mijn gezin. Mijn kinderen zijn veel rustiger sinds ik meer thuis ben.”

“Ik wil mensen zich beter laten voelen zonder te snijden, door bijvoorbeeld rimpels op te vullen”, gaat ze verder. “Ik zorg wel altijd voor een naturel resultaat. Je moet jezelf blijven, in een betere versie.” Ze paste ook al enkele behandelingen op haarzelf toe. “Botox voor mijn fronsrimpel en kraaienpootjes. En een subtiele lipfiller, heel natuurlijk. Ik wil een mooi voorbeeld zijn, ik overdrijf niet.”

Of ze nog naar De mol kijkt? “Absoluut, ik blijf fan van het programma. Samen met enkele andere ex-De mol-kandidaten zetten we al onze theorieën in een groepschat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over De mol

Video

Keuze van de redactie