Kandidaat-rectoren KULeuven bekend: Luc Sels en Jan Tytgat

Kandidaat-rectoren KULeuven bekend: Luc Sels en Jan Tytgat

Professor Luc Sels en professor Jan Tytgat zijn officieel kandidaat bij de rectorverkiezingen van de KU Leuven. Van 19 april tot en met 7 mei 2021 kunnen ze hun programma voorstellen tijdens de KU Leuven-kiescampagne. Op 11 mei vindt de eerste stemronde plaats. Door de geldende coronamaatregelen stemt de KU Leuven-gemeenschap voor het eerst online.

Er zijn twee kandidaten voor de rectorverkiezingen aan de KU Leuven. Die worden elke vier jaar gehouden en dit jaar stelt huidig rector en professor Luc Sels zich opnieuw kandidaat en ook professor Jan Tytgat stapt in de race.

Op 19 april gaat de kiescampagne van start. De kandidaten krijgen de kans om zichzelf en hun programma voor te stellen op de website van de rectorverkiezing. De data en locatie voor eventuele debatten tussen de kandidaten worden in de komende weken bekendgemaakt. Door de huidige coronamaatregelen staat het wel al vast dat de campagne dit keer grotendeels online gevoerd zal worden.

Ook het stemmen zal voor het eerst in de geschiedenis van KU Leuven online gebeuren. Op 11 mei vindt de eerste stemronde plaats. Zelfstandig academisch personeel, onderwijzend personeel, assistenten, onderzoekers, administratief en technisch personeel en studenten kunnen hun stem uitbrengen.

De kandidaat die in de eerste ronde de absolute meerderheid behaalt van de geldig uitgebrachte stemmen is verkozen, op voorwaarde dat 50 procent van de leden van het zelfstandig academisch personeel hun stem hebben uitgebracht.

Als de eerste ronde geen winnaar oplevert, worden op dinsdag 18 mei en dinsdag 25 mei een tweede en eventueel derde ronde georganiseerd

Corrigeer

MEER NIEUWS