Zwaargewonden bij frontale botsing, baby blijft als bij wonder ongedeerd

Zwaargewonden bij frontale botsing, baby blijft als bij wonder ongedeerd

De klap was bijzonder zwaar. Foto: mvl

Galmaarden / Herne / Aalst -

Bij een frontale botsing tussen twee voertuigen op de Vollezelestraat (N272) in Galmaarden zijn woensdagnamiddag verschillende gewonden gevallen. Door het ongeval was de straat verschillende uren afgesloten.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.45 uur woensdagmiddag op de Vollezelestraat (N272). Een lichte bestelwagen botste er frontaal tegen een Alfa Romeo die uit de tegengestelde richting kwam. Het ongeval gebeurde net na een scherpe bocht, niet ver van het centrum van Tollembeek. (Lees verder onder de foto)

Ongeval Tollembeek - MVL. Video: Het Nieuwsblad

In de Alfa Romeo zaten een man en een vrouw, beiden veertigers, uit Aalst. “Het gaat om mijn moeder en stiefvader”, zegt de zoon die al snel na het ongeval ter plaatse kwam. “Ik weet dat ze beiden met zware verwondingen, voornamelijk aan de benen, naar het ziekenhuis van Aalst werden gebracht. Ik heb mijn stiefvader na het ongeval nog aan de lijn gehad, maar veel meer weet ik voorlopig niet.”

Comfortbevrijding

Naar verluidt werd de man door de klap uit het voertuig geslingerd. De vrouw zat gekneld in het

Zwaargewonden bij frontale botsing, baby blijft als bij wonder ongedeerd
In de Alfa Romeo raakte een persoon gekneld en werd de passagier uit het voertuig geslingerd. Foto: MVL

voertuig en werd door de brandweer van brandweerzone Vlaams-Brabant West via een comfortbevrijding uit het voertuig gehaald. Beiden werden onder begeleiding van een MUG en een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw verkeert momenteel nog in levensgevaar.

In de kleine bestelwagen zaten een vrouw en een baby. Ook de vrouw raakte lichtgewond bij het ongeval. De baby zat vastgeklikt in een autostoel en raakte niet gewond.

Door het ongeval was de weg lange tijd in beide richtingen afgesloten.

Felle zon

Wat de omstandigheden van het ongeval waren, is nog niet meteen duidelijk. Er wordt een verkeersdeskundige aangesteld om dat verder te onderzoeken. Mogelijk week een van de voertuigen net na de bocht af van de rijstrook. En ook de felle zon kon de chauffeur van de bestelwagen die richting Tollembeek reed, mogelijk verblind hebben.

Volgens omwonenden komen er wel vaker ongevallen of gevaarlijke situaties voor op de N272 door bestuurders die afwijken van het rijvak na de felle bochten in de afdaling richting het dorpscentrum van Tollembeek.

Corrigeer

MEER NIEUWS