Park Brialmont krijgt een Natuurhuis

Park Brialmont krijgt een Natuurhuis

Park Brialmont Foto: Frederik Beyens

Antwerpen / Berchem -

Tegen 2024 krijgt Park Brialmont een Natuurhuis. De stad Antwerpen, het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt slaan daarvoor de handen in elkaar. Dat Natuurhuis moet een ankerplaats worden rond stedelijke natuur voor steden, gemeenten, scholen, bedrijven, verenigingen en Antwerpenaars.

De stad en Natuur en Bos investeren elk 300.000 euro voor de ontwikkeling van het Natuurhuis. Het zal voor Natuur en Bos de thuisbasis worden van het Vlaamse kennisnetwerk, een verzamelpunt voor alle kennis en participatieprocessen rond stedelijke natuur.

“Iedereen met interesse in stedelijke natuur en in de manier waarop die bijdraagt aan de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en weerbaarheid tegen de gevolgen van de klimaatopwarming, zal in het Natuurhuis zijn gading vinden en er onder meer kunnen genieten van permanente en tijdelijke tentoonstellingen over stadsnatuur”, klinkt het. “Daarnaast wordt het Natuurhuis een ontmoetingsplek en vormt het de startplek voor begeleide wandelingen en excursies rond natuur en erfgoed in Park Brialmont, Ringpark Groene Vesten en Wolvenberg.”

Het nieuwe park Brialmont verbindt het Villegaspark, het natuurgebied Wolvenberg en het Brilschanspark tot een groot stedelijk natuurpark. Het Natuurhuis zou ter hoogte van de voetgangersbrug komen. “De uiteindelijke projectdefinitie volgt tegen de zomer”, aldus Joos Van Goethem, woordvoerder van schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit). Of het gebouw een grote oppervlakte zal innemen in het natuurgebied? “Uiteraard streven we naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio