Gevangenis in lockdown na corona-uitbraak: 36 gedetineerden in quarantaine, 12 personeelsleden besmet

Bezoek is niet meer toegelaten in de gevangenis.

Bezoek is niet meer toegelaten in de gevangenis. © svov

Dendermonde -

Door een corona-uitbraak in de gevangenis van Dendermonde mag er geen bezoek meer komen. Zesendertig gedetineerden zitten in quarantaine. Ook twaalf personeelsleden zijn besmet met het virus.

Stef Van Overstraeten

Er zijn vandaag 237 mannen opgesloten in de gevangenis van Dendermonde. Bij zeven van hen werd een coronabesmetting vastgesteld. Ook twaalf cipiers testten positief. “Daarnaast zitten er nog eens achttien personeelsleden thuis wegens ziekte”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het gevangeniswezen. “De testing van het personeel loopt, de resultaten komen druppelsgewijs binnen. Nadat bleek dat zeven gedetineerden positief zijn, werden alle gevangenen die in de keuken werken, getest. Daarop werden er 36 in quarantaine geplaatst.”

Volgende week worden alle gevangenen getest. “Er zijn tests besteld, zodat we ze dinsdag allemaal kunnen testen”, alsdus Kathleen Van De Vijver. “Er zijn maatregelen genomen. Die worden minstens aangehouden tot we de resultaten van de tests hebben. Er is een bezoekstop ingevoerd. Alleen virtuele bezoeken kunnen nog, in een apart lokaal. Gedetineerden kunnen nog wandelen en douchen, maar in zeer kleine groepjes. Andere activiteiten zijn voorlopig afgeschaft.”

Sinds het virus in ons land is, is het de eerste keer dat er in de gevangenis van Dendermonde zo’n grote uitbraak is en dat de gevangenis in lockdown moet. “We hebben de onderzoeksrechters op de hoogte gebracht. Aan hen is gevraagd om geen mensen naar Dendermonde te sturen, wel naar de strafinstellingen in de omgeving.”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio