Nacer Bouhanni krijgt haatberichten nadat hij concurrent in de dranghekken sprintte: “Ik word behandeld als een terrorist”

Nacer Bouhanni is de bedreigingen beu. De Franse sprinter van Arkéa Samsic voelt zich behandeld als “een terrorist” nadat hij tijdens de eendagskoers Cholet-Pays de la Loire Jake Stewart klemreed tegen de dranghekken. Hij raadt de Brit nu aan om te stoppen met sprinten.

Vincent Van Genechten

Stewart kon slechts ternauwernood op zijn fiets blijven zitten en ontsnapte aan een zware valpartij. De UCI liet haar Disciplinaire Commissie het incident onderzoeken en vroeg sancties.

“Het spijt me voor Jake Stewart”, excuseerde Bouhanni zich een dag later. “Ik zag Elia Viviani aanzetten en wilde zijn wiel nemen. Ik geef toe dat ik in de fout gegaan ben door van mijn lijn af te wijken, maar ik had Jake op dat moment niet gezien. Daarna kwamen we in contact, raakte ik uit evenwicht en probeerde ik vooral te zorgen dat ik niet zou vallen. Dit was zeker niet bewust.”

 ©  Icon Sport

Maar intussen blijft de Franse sprinter naar eigen zeggen haatberichten krijgen op sociale media.

“Ik word behandeld als een terrorist”, klinkt het. “Ze zeggen dat ik terug naar mijn eigen land moet gaan, in een kooi gestopt moet worden... Dat soort berichten maakt mij ziek. Ik heb een zuiver geweten en heb nooit de intentie gehad om iemand ten val te brengen. Welke beslissing er ook door de disciplinaire commissie wordt genomen, mijn geweten blijft het belangrijkste.”

Bouhanni kwam ook nog eens terug op de rol van Stewart. “Ik heb in een interview gelezen dat hij zijn leven zag voorbijflitsen. In dat geval raad ik hem aan om te stoppen met sprinten. Iedereen weet dat er risico’s aan verbonden zijn. Dit is niet de wereld van de troetelbeertjes.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt