Jongeman met voorlopig rijbewijs botst op voorligger, auto belandt op dak

Jongeman met voorlopig rijbewijs botst op voorligger, auto belandt op dak

Door het ongeval was er veel hinder zaterdagochtend in de Stationsstraat. Foto: Leen De Smedt

Aalst / Haaltert / Erpe-Mere -

In de Stationsstraat in Haaltert gebeurde zaterdagochtend een spectaculair ongeval waarbij als bij wonder enkel lichtgewonden vielen.

De botsing vond plaats toen een 47-jarige man uit Mere in een zilvergrijze Ford met zijn knipperlicht aan stond te wachten op het rechter rijvak. “Ik wilde afslaan naar de Aldi maar moest even wachten, want er was een tegenligger”, zegt de bestuurder ontdaan. (lees verder onder de foto)

Jongeman met voorlopig rijbewijs botst op voorligger, auto belandt op dak
Foto: IF

Op dat moment komt een 23-jarige man uit Nieuwerkerken aangereden die te laat opmerkt dat de wagen voor hem stilstaat. Hij remt en probeert nog af te draaien, knalt tegen de achterflank van zijn voorligger en komt vervolgens aan de overzijde van de straat op het dak terecht. Als bij wonder raakt de bestuurder slechts lichtgewond aan de rechterhand maar hij moet wel fel bebloed naar het ziekenhuis worden gevoerd. “Ik ben opgelucht dat hij niet zwaarder gewond is”, zegt zijn vader. De jongeman was een halfuur eerder thuis vertrokken. Hij reed met een voorlopig rijbewijs maar mocht wel gerechtigd alleen de baan op.

Ook het aangereden voertuig was met een gebroken wielas perte totale. De bestuurder van dat voertuig hield er alleen een kneuzing aan de hand aan over.

Door het ongeval was er gedurende lange tijd verkeershinder in de Stationsstraat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio