Asgreen bezorgt Deceuninck - Quick-Step de zege na “perfecte” Ronde van Vlaanderen: “Een eer om in dit team te zitten”

Asgreen bezorgt Deceuninck - Quick-Step de zege na “perfecte” Ronde van Vlaanderen: “Een eer om in dit team te zitten”

Kasper Asgreen heeft de Ronde Van Vlaanderen gewonnen na een straffe prestatie. Op 250 meter van de finish zette de Deen een sprint in met Mathieu van Der Poel, en de Nederlander moest verrassend passen. In 2019 werd de Deen van Deceuninck - Quick-Step nog tweede, maar vandaag was Asgreen de snelste.

LEES OOK.Beresterke Kasper Asgreen klopt Mathieu van der Poel in razend spannende sprint en wint Ronde van Vlaanderen

“Ik voelde me goed en daarom vertrouwde ik ook op mijn sprint”, verklaarde Kasper Asgreen. “In de laatste kilometer dwong ik Mathieu van der Poel de koppositie op. In mijn oortje had ik ook al meegekregen dat we ons geen zorgen meer hoefden te maken en dat wij het gingen uitmaken in de sprint.”

“Ik bleef in het wiel van Mathieu en kon pareren toen hij ging versnellen. Het was een kwestie van wie na een harde koers nog het meeste energie in de tank had. Allebei zaten we op onze limiet. Het is ongelooflijk dat ik nu ook de Ronde van Vlaanderen win, nadat ik dit seizoen al de E3 Harelbeke op mijn naam schreef. Van Rolf Sörensen, de laatste Deense winnaar voor mij, had ik na Harelbeke al een telefoontje gehad. Hij gaf me wat advies voor deze Ronde van Vlaanderen. Ik ben zo blij dat ik het kon afmaken.”

Ploegmakker Julian Alaphilippe opende de debatten tijdens de beklimming van de Koppenberg. “Hij brak de wedstrijd helemaal open. Na de Oude Kwaremont reden we de perfecte wedstrijd met de ploeg. Wij hebben deze koers zo goed voorbereid. We kenden elke meter van het parcours.”

Lampaert en Alaphilippe in koor: “Kasper was indrukwekkend”

“Het was een slopende editie”, aldus ploegmaat Yves Lampaert. “Tot aan Koppenberg zat ik mee, maar dan plots ontstonden twee, drie groepen en ik belandde in de derde groep. Vanaf dan zat ik eigenlijk nooit meer in koers. Nee, superbenen had ik niet. Asgreen was wel indrukwekkend: het is ook niet de eerste keer dat hij toont hoe sterk dat hij is. Het gebeurt ook wel vaker dat de winnaar van de E3 ook de winnaar van de Ronde wordt.”

Ook Julian Alaphilippe was onder de indruk van de winnaar. “Kasper was indrukwekkend”, aldus de wereldkampioen. “Hij deed het perfect. We wilden winnen met de ploeg, dus ik ben blij voor ons en voor Kasper: hij verdient dit.”

LEES OOK.Mathieu van der Poel en Greg Van Avermaet kunnen zich neerleggen bij ereplaatsen: “Asgreen durft tenminste mee koers maken”

LEES OOK.Wout van Aert kon Van der Poel en Asgreen niet volgen in Ronde van Vlaanderen: “Dit moet even bezinken”

Corrigeer

MEER NIEUWS