Wout van Aert kon Van der Poel en Asgreen niet volgen in Ronde van Vlaanderen: “Dit moet even bezinken”

Wout van Aert kon Van der Poel en Asgreen niet volgen in Ronde van Vlaanderen: “Dit moet even bezinken”

Foto: bvc

Wout van Aert moest op de Oude Kwaremont Van der Poel en Asgreen laten gaan. Hij werd uiteindelijk zesde. “Geen excuses, ik was niet goed genoeg”, aldus de gedoodverfde favoriet.

LEES OOK.Beresterke Kasper Asgreen klopt Mathieu van der Poel in razend spannende sprint en wint Ronde van Vlaanderen

LEES OOK. Mathieu van der Poel na tweede plek in Ronde van Vlaanderen: “Ontzettend ontgoocheld, maar ik kan me hierbij neerleggen”

“Ik had al snel in de gaten dat Asgreen en Mathieu de twee beste in de koers waren”, aldus Van Aert. “Bij de laatste passage op de Oude Kwaremont kon ik niet meer volgen. Ik voelde mijn benen leeglopen. De Paterberg nog eens naar boven rijden, was echt strompelen. Het enige waar ik nog kon aan denken was: dat ik maar zo snel mogelijk binnen ben.”

“Ik het niet het gevoel dat ik wilde hebben. Vanaf de tweede keer Oude Kwaremont voelde ik al dat ik geen overschot had. Het is niet dat ik iets verkeerd gedaan heb, de benen waren gewoon niet goed genoeg. Ik belandde uiteindelijk in een groepje met mannen waarvan ik de laatste weken duidelijk de betere was, en nu niet meer. Dit moet ik nu even laten bezinken en uitrusten richting Brabantse Pijl en de Amstel.”

“Dat Kasper wint van Mathieu? Ik heb de sprint nog niet gezien op tv maar na zo’n lange koers kan alles gebeuren. En Asgreen is gewoon een fantastische coureur.”

Wout van Aert kon Van der Poel en Asgreen niet volgen in Ronde van Vlaanderen: “Dit moet even bezinken”
Foto: BELGA

Naesen: “Uitsluiting van Schär is om te janken”

Oliver Naesen wond zich na afloop vooral op over de uitsluiting van zijn ploegmaat Michael Schär na het weggooien van een drinkbus. “We wisten dat UCi een voorbeeld wou stellen maar dit is toch de Ronde van Vlaanderen: we rijden ons kapot om hier in vorm aan de start te staan, om dan uit koers te worden genomen voor zoiets is dat om te janken. Hij is 34 jaar oud maar zal wel gejankt hebben... Van der Poel gooide in de finale zijn bidon blijkbaar ook weg, maar blijkbaar is het onmogelijk om consequent te zijn in de wielerwereld.”

“Wie is Asgreen? Asgreen kon ik in de E3 ook al niet volgen en was toen ook al ongelofelijk. Het is niet de eerste de beste, dat zeg ik al lang. Zo goed ken ik hem niet maar wat ik hoor van zijn ploegmaats is hij wat een einzelganger en een speciale kerel, maar een topploegmaat met een hele grote motor.”

Met Greg Van Avermaet als derde heeft AG2R-Citroën wel een podiumplek beet. “Hier moeten we toch blij mee zijn, dit is ook mijn laatste koers in een maand en dus hoop ik dat er op de bus toch een glaasje wordt op gedronken. Vorige week maakten ze van ons superslechte coureurs maar nu staan we toch op het podium en zijn we goede coureurs, met dezelfde winnaar... Dus wie heeft er dan gelijk?

Wout van Aert kon Van der Poel en Asgreen niet volgen in Ronde van Vlaanderen: “Dit moet even bezinken”
Oliver Naesen (rechts). Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY
Corrigeer

MEER NIEUWS