Radio Park vult Kasteel Withof met Chateau Radio

Radio Park vult Kasteel Withof met Chateau Radio

Cultuurschepen Carla Pantens, Philip Wauters van Withof, Larisa De Vries, Vince ’t Jolle en Jan Jambon. Foto: Jan Brys

Brasschaat -

Het leegstaande Kasteel Withof was zondagnamiddag het decor van Chateau Radio, aangeboden door Radio Park. Gastheer en -vrouw Vince ’t Jolle en Larisa De Vries nodigden een aantal mensen uit de cultuurwereld uit om over deze moeilijke periode te spreken. Het initiatief werd mogelijk gemaakt door de Vlaamse activiteitenpremie.

Vlaams minister-president en cultuurminister Jan Jambon (N-VA) stak samen met Brasschaats cultuurschepen Carla Pantens (N-VA) de spits af.

“Met deze subsidies geven we de verenigingen de kans om iets te organiseren. Met culturele centra en verenigingen uit de wereld van jeugd en de sport denk ik dat we een mooie mix hebben bereikt”, legde Jambon uit, die meteen ook de komst van het Belgische kampioenschap bij de eliterenners naar Brasschaat aankondigde. “In 2026 zal het exact 100 jaar geleden zijn dat toenmalig Brasschaats OCMW-voorzitter Alfred Martougin in zijn functie van voorzitter van de Belgische Wielerbond het BK naar Brasschaat bracht. Hij was het ook die de eerste editie van de Acht van Brasschaat organiseerde”, zegt Jambon.

Cultuurschepen Carla Pantens meldde van haar kant dat de jaarlijkse Dorpsdag tijdens de eerste zondag van september niet zal plaatsvinden. “We menen dat het nog niet verantwoord is om tienduizenden mensen van verschillende generaties samen te brengen op de Bredabaan. Maar, we plannen in september wel een alternatief waaraan cultuur, sport, jeugd, horeca en handelaars zullen deelnemen. We spreiden dat uit over heel de maand september. De 11 juliviering zal ook niet volgens het gewone stramien plaatsvinden. Ook hier zorgen we voor een alternatief. In de dagen die aan 11 juli voorafgaan, organiseren we zeker iets”, zei Carla Pantens.

Later op de dag passeerden ook nog Ivan Peznik, Luc Caals, Jean Bosco Safari en Sam Gooris de revue.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio