Bizarre balkonscène in mondaine jetset-wijk Dubai kan naakte vrouwen duur te staan komen

Video: M

De politie in Dubai heeft een groep naakte vrouwen gearresteerd op verdenking van ’openbare losbandigheid’. Het kan de dames duur komen te staan.

Hoewel de beelden niet helemaal scherp zijn, hadden de poserende vrouwen volgens Britse kranten als de Daily Mail geen kleren of bikini aan. De politie in Dubai bevestigt de arrestaties.

Het incident deed zich voor op een hogere verdieping van een grote wolkenkrabber. Volgens The National gaat het om een ’publiciteitsstunt’, zonder verdere details te noemen. De beelden, die gretig gedeeld werden op social media, werden gemaakt in de wijk Marina, een chique wijk met penthouses en appartementen aan de kust. De plek staat bekend bij jetsetters maar ook internationale criminelen die er graag ‘onderduiken’.

Dubai kent strenge wetten en straft het gebruik van alcohol en onzedelijk gedrag streng af. Straffen in de Verenigde Arabische Emiraten voor openbare zedenschennis kunnen er oplopen tot zes maanden celstraf. En ook het delen van pornografisch materiaal is strafbaar. Tegelijkertijd hangt er, zeker in de chiquere, internationale wijken, een ‘alles kan, alles mag’-sfeertje. Zolang het maar achter gesloten deuren gebeurt. Maar daar leken de vrouwen zich deze keer niet veel van aan te trekken.

“Dit is onacceptabel gedrag”, meldde de politie, die de vrouwen arresteerde en wil laten vervolgen. “Dit reflecteert de waarden en ethiek van onze samenleving niet.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees