Nederlandse man laat zijn neefje (15) rijden op de snelweg: “Tijdens de rit zelfs van plaats gewisseld”

Nederlandse man laat zijn neefje (15) rijden op de snelweg: “Tijdens de rit zelfs van plaats gewisseld”

Een Nederlandse man heeft zijn 15-jarige neefje aan 100 kilometer per uur met de wagen laten rijden op de snelweg. Volgens de politie hadden de twee tijdens de rit ook nog van plaats gewisseld omdat ze waren betrapt.

De politie zag de jongen achter het stuur zitten en dwong de auto om hen te volgen. Toen de auto stopte bleek de jongen op de passagierszetel te zitten. Volgens de politie bleef de man echter volhouden dat hij zijn neefje niet had laten rijden.

“De oom bleef ons uitmaken voor leugenaars en bleef volhouden dat hij had gereden. Zelfs toen we de dashcambeelden lieten zien, waar het jonge neefje van 15 jaartjes jong, duidelijk achter het stuur zichtbaar was, bleef de man volhouden dat er niets klopte van onze beweringen”, schrijft de politie op Facebook.

“Goocheltruc of niet, het van bestuurder wisselen terwijl je 100 op de A20 rijdt, is toch wel een van de meest lompe dingen die je kan doen. Hoewel het op de snelweg laten rijden door je neefje van 15 ook niet bijster slim is.” Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt voor meerdere strafbare feiten.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees