VRT-journaal heeft nieuwe look

Wim De Vilder (51) mocht maandagmiddag het nieuwe decor van Het journaal onthullen. Daar was negen dagen aan gewerkt.

De bekende blauwe achtergrond uit het vorige decor is duidelijk nog te herkennen, maar voortaan pronken vier grote verticale beeldschermen achter de journaaldesk. Het anker zit een nieuwe, driehoekige tafel. Van de verbouwingen werd tevens gebruikgemaakt om alle schermen en verlichting na vijf jaar trouwe dienst te vernieuwen. Ook alle grafieken en decor zijn nieuw.

LEES OOK. ‘Het journaal’ krijgt nieuw decor

Dankzij de verbouwing is de studio veel meer multifunctioneel. Andere actuaformats zullen in de toekomst van hetzelfde decor gebruik kunnen maken.

VRT-journaal heeft nieuwe look
Foto: VRT
VRT-journaal heeft nieuwe look
Foto: VRT
Corrigeer

MEER NIEUWS