Annemiek van Vleuten: “Toen ik in 2011 de Ronde won, was ik één seconde op televisie”

Annemiek van Vleuten: “Toen ik in 2011 de Ronde won, was ik één seconde op televisie”

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Tien jaar na haar eerste zege in de Ronde van Vlaanderen won Annemiek van Vleuten afgelopen zondag een tweede keer de Ronde van Vlaanderen. “Er is in al die jaren zoveel veranderd”, is de Nederlandse wielrenster blij met de evolutie die het vrouwenwielrennen heeft doorgemaakt.

“Toen ik in 2011 de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen won, was ik bij wijze van spreken één seconde op televisie”, vertelt Van Vleuten in het Algemeen Dagblad. “Er is in al die jaren zoveel veranderd. Volgens sommigen gaat het allemaal niet hard genoeg, maar ik ben heel blij met de ontwikkelingen. in het vrouwenwielrennen sinds die tijd. Als je ziet hoeveel koersen er nu op tv zijn. We kunnen steeds meer wedstrijden rijden. Parijs-Roubaix komt daar nog bij. Volgens mij moeten we ook tevreden zijn.”

De 38-jarige Van Vleuten rijdt nu voor het Spaanse Movistar. “Toen ik daar tekende zei Sebastián Unzué, de zoon van baas Eusebio: het zou het allermooiste zijn als je de Ronde van Vlaanderen wint. Die druk heb ik dus wel een beetje weggenomen. Ook op mijn persoonlijke verlanglijstje staat deze wedstrijd het hoogste.”

Corrigeer

MEER NIEUWS