Rukwinden aan zee zorgen voor schade op strand, meerdere cabines omvergeblazen

Rukwinden aan zee zorgen voor schade op strand, meerdere cabines omvergeblazen

Foto: jve

Blankenberge -

Het onstuimige weer heeft brokken gemaakt op het strand van Blankenberge. Daar ging een drietal strandcabines vliegen, terwijl de strandredders een aantal andere strandhuisjes extra moesten beveiligen.

Veel interventies voor stormschade waren er in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagochtend nochtans niet. “We moesten amper tussenkomen, al kan op het strand her en der inderdaad wat schade zijn”, klinkt het bij Hulpverleningszone 1.

In Blankenberge was het prijs: drie cabines werden daar omver geblazen door de rukwinden aan zee. De huisjes liepen schade op en moeten dus waarschijnlijk volledig afgebroken worden. Het incident deed zich voor ter hoogte van de Van Praethelling.

Recordaantal cabines

Ondertussen namen de strandredders in Blankenberge het zekere voor het onzekere: een rij cabines ter hoogte van de Pier werd extra beveiligd voor de wind. “Het ging om een nieuwe rij aan de werf”, zegt hoofdredder Tom Cocle.

Eind maart begon de opbouw van particuliere cabines op het strand van Blankenberge. Door het verbod op niet-essentiële reizen wachten mensen minder lang om hun huisje op het strand te zetten. “In één week tijd hebben werden al bijna vijfhonderd van de dik negenhonderd cabines geplaatst. Dat is een absoluut record.”

Corrigeer

MEER NIEUWS