Jarni Amorgaste bewijst in De Container Cup dat ook korfballers straffe sporters zijn, Julie Allemand vloekt erop los

“Ze noemen ons wel eens de sissy’s van het basketbal. Ik wil een statement maken dat dit niet zo is”, verklaarde korfballer Jarni Amorgaste vooraf en hield woord met een straffe chrono die hem vorig seizoen een derde plek in de eindstand had opgeleverd. Ook basketbalster Julie Allemand deed het prima. Het ontbrak de nummer twee in de verkiezing Sportvrouw van het Jaar wel aan techniek in het golf en het schieten om aanspraak te maken op de eindzege.

Jarni Amorgaste is allicht de minst bekende atleet op de deelnemerslijst van De Container Cup, maar na vandaag zal de beste korfballer van België ook bij het brede publiek een belletje doen rinkelen. Als amateursporter tussen de profs verdedigde Amorgaste in de container zijn sport met veel vuur. Zowel met zijn vlotte babbel tijdens de interviews als met zijn topprestaties in de container. Amorgaste blonk niet echt uit in één bepaald onderdeel, maar kende in geen enkel van de zeven disciplines een zwak moment. Door subtop te presteren in elke proef zete hij een chrono neer van 9 minuten, 38 seconden en 86 honderdsten. Dat had hem vorig seizoen een derde plek na Mathieu van der Poel en Greg Van Avermaet in het eindklassement opgeleverd.”Basketballers zijn gewoon de janetten van het korfbal”, concludeerde Pedro Elias achteraf.

Het meest opvallende moment? Jarni Amorgaste legde zonder zelf mee te tellen 91 monkey bars af, exact hetzelfde getal als het rugnummer op zijn shirt. “Een eerbetoon aan mijn idool Dennis Rodman.” (zie video bovenaan).

Ook Julie Allemand, sterkhouder van de Belgian Cats en uitblinkster in de WNBA, bracht het er niet onaardig vanaf. Vooral in de fysieke nummers (lopen, monkey bars, roeien en fietsen) maakte ze indruk. Tijdens het schieten (1/5) en golfen (42 meter) liet de basketbalster dure seconden liggen.

Dat verleidde haar tot enkele vloeken. Waarna ze zich excuseerde. “Sorry aan de kinderen dat ik fuck zei. Mijn Nederlands is niet goed. Potverdomme.”

Top-drie mannen

1 Jarni Amorgaste 9:38.86

2 Jasper Philipsen 10:16.15

3 Stoffel Vandoorne 10:41.69

Top-drie vrouwen

1 Julie Allemand 13:02.60

Volgende kandidaten:

Hendrik Tuerlinckx

Delfine Persoon

VIDEO. Julie Allemand: Van het golfen heb ik het meest schrik

VIDEO. Jarni Amorgaste vertelt waarom korfbal de mooiste sport ter wereld is

(Maarten Delvaux)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen