Dode en zwaargewonde bij zwaar ongeval in Mechelen door spekglad wegdek

Mechelen -

In Mechelen zijn woensdagochtend een dode en een zwaargewonde gevallen bij een zwaar verkeersongeval aan de oprit van de E19 richting Brussel vanop de R6. Dat zegt de federale politie. Een vrachtwagen reed er op een glad wegdek in op twee personen die uit hun wagen waren gestapt na een eerdere aanrijding.

Het ongeval gebeurde omstreeks 5.30 uur. Eerst was er een aanrijding tussen een viertal voertuigen, waaronder twee personenwagens. De bestuurders van die wagens zouden vervolgens uitgestapt zijn om veilig achter de vangrail naast de snelweg te gaan staan, maar een vrachtwagen die kwam aanrijden begon te slippen en raakte de twee. Voor een 27-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver kwam alle hulp te laat, de andere bestuurder werd in kritieke toestand afgevoerd, maar zou intussen buiten levensgevaar zijn. De vrachtwagenbestuurder verkeerde na afloop in shock.

De aansluiting van de R6 naar de E19 blijft intussen nog versperd, onder meer omdat een vrachtwagen in de kant belandde en het takelen daarvan niet evident blijkt.

Corrigeer

MEER NIEUWS