Controle scooter brengt reeks overvallen aan het licht

Controle scooter brengt reeks overvallen aan het licht

Archiefbeeld. Foto: rr

Antwerpen -

Dankzij een foute nummerplaat op een scooter in Deurne is een vorige week een minderjarige opgepakt die betrokken is bij een reeks overvallen in de regio Oost (Deurne en Borgerhout extra muros).

Inspecteurs van het wijkteam die de verdachte scooter opgemerkt hadden, controleerden drie jonge kerels die erbij stonden. “De scooter, de helmen en de kledij zorgden ervoor dat een van de minderjarigen aan een gewapende overval op het Aldi-filiaal aan de Dorenboslaan in Wijnegem in maart gelinkt kon worden”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen.

De controle van de scooter zou meteen een doorbraak betekenen in het onderzoek naar een hele reeks overvallen. Een van de minderjarigen, 17 jaar oud, bekende een dag na de controle vijf gewapende overvallen.

“Het gaat om overvallen op twee apotheken in januari en op supermarkten in februari, waaronder de Jumbo op het Wim Saerensplein in Deurne”, zegt Bruyns. Bij een huiszoeking bij de jonge kerel werden de kledij en het wapen die hij tijdens de overvallen gebruikte, aangetroffen. De tweede verdachte van de overvallen kon nog niet geïdentificeerd worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio