Delfine Persoon onttroont Dirk Van Tichelt en Matthias Casse in De Container Cup

Delfine Persoon bewees woensdagavond in De Container Cup dat ze ondanks haar 36 jaar nog niet versleten is. Met een tijd van 10 minuten en 40 seconden verbeterde de topbokster het vrouwenrecord van het eerste seizoen met bijna anderhalve minuut. Geen records voor volleyballer Hendrik Tuerlinckx, die amper twaalf seconden onder de tijd van Delfine Persoon bleef.

“Ik heb schrik van de monkey bars. Ik heb nog altijd last van mijn nekhernia en daardoor weet ik niet of ik mij ga kunnen vasthouden.” Dat zei bokster Delfine Persoon vlak voor ze de container binnenstapte. Om vervolgens het record van het eerste seizoen - bij de vrouwen en de mannen - op de monkey bars scherper te stellen. Vorig jaar geraakten judoka’s Dirk Van Tichelt en Matthias Casse elk 105 monkey bars ver. Maar de meervoudige wereldkampioene boksen deed nog vier monkey bars beter en mag zich de nieuwe recordhoudster noemen (zie video bovenaan).“Een teken dat ik het met mijn nekhernia de goede kant uitgaat”, zei Persoon met een understatement.

En Persoon deed het ook op de andere proeven meer dan uitstekend. Vierhonderd meter loopster Hanne Claes won het eerste seizoen bij de vrouwen met een tijd van 12:06.19, Delfine Persoon verpulverde dat record met een chrono van 10:40.36. Met dank aan de monkey bars, maar ook dankzij een straffe loop- en roeitijd. In het schieten had Persoon op een vijf op vijf gehoopt, maar ze miste haar eerste twee pogingen. Drie op vijf was nog altijd meer dan behoorlijk, maar niet voor de perfectionistische bokster. “Frusterend, dat schietspel. Hoe moet ik dat als schietmonitrice bij de politie gaan uitleggen aan de collega’s? Ze gaan mij uitlachen.”

Maar wat moet Hendrik Tuerlinckx dan zeggen? De volleyballer sukkelde met zijn geweer en raakte slechts één doel. Ook het roeien en het fietsen verliepen moeizaam voor het boegbeeld van volleybalclub Roeselare. “Man, ik haat cardiotraining. Wij doen het nooit met volleybal en ik ben er slecht in”, foeterde Tuerlinckx in de container.

Gelukkig bleek Tuerlinckx wel een goeie 1.500 meter loper (4:55.79) en golfer (115 meter) en kwam hij met 103 monkey bars nog bijna in de buurt van het record van Delfine Persoon. Zo strandde hij toch nog op een niet onaardige eindtijd van 10:28.87. Goed voor een voorlopige derde plaats bij de mannen.

Ook in De Container Cup voor beloften – elke dag om 20u40 te bekijken op Play Sports Open - was er woensdagavond een record. Jente Hauttekeete, wereldrecordhouder zevenkamp bij de junioren, schoot vijf keer raak. Hij evenaart daarmee de maximumprestatie van Dirk Van Tichelt en Stoffel Vandoorne.

Top-drie mannen

1 Jarni Amorgaste 9:38.86

2 Jasper Philipsen 10:16.15

3 Hendrik Tuerlinckx 10:28.87

Top-drie vrouwen

1 Delfine Persoon 10:40.36

2 Julie Allemand 13:02.60

Volgende kandidaten:

Viktor Verhulst

Francesco Planckaert

VIDEO. Delfine Persoon waarschuwt Pedro en Wesley

VIDEO. Zou Hendrik Tuerlinckx ooit voor aartsrivaal Maaseik kunnen spelen?

Corrigeer

MEER NIEUWS