Tim Declercq: “Ik ga het kopzweetrecord van Oliver Naesen in de Container Cup aanvallen”

Wielrenner Tim Declercq opent de tweede week van De Container Cup. Dan mag de meesterkecht van Deceuninck-Quick-Step zich eindelijk eens helemaal voor zichzelf in het zweet werken. Ook kajakster Lize Broekx krijgt de kans om zich te bewijzen aan het grote publiek en legt uit waarom ze dat verdient.

 ©  BELGA

Tim Declercq (video bovenaan)

Wielrenner Deceuninck-Quick-Step

Leeftijd: 32

Lengte: 1m92

Gewicht: 78kg

Palmares: Meesterknecht bij Deceuninck-Quick-Step

Een héél jaar lang beult Tim Declercq zich af in dienst van Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Yves Lampaert en Sam Bennett, maar in De Container Cup is “El Tractor” voor één keer zelf de kopman.

 ©  BELGAPLUS

Lize Broekx

Kajakster

Leeftijd: 28

Palmares: Vierde op het WK 2019, brons op het EK 2018, goud op de wereldbeker van Szeged 2020 en verschillende wereldbeker-medailles

Lize Broekx is bij het grote publiek allicht geen klinkende naam, maar daar zal na de Olympische Spelen van Tokio wel eens verandering in kunnen komen. De zus van kajaktopper Artuur Peters vormt samen met Hermien Peters een gevreesd internationaal kajakduo dat de voorbije jaren op verschillende grote internationale toernooien héél wat medailles wegkaapten. “We willen in Tokio zeker top-acht halen. En vanaf dan kan het alle kanten uit, ook een olympische medaille”, zegt Broekx. “In de container hoop ik echt wel te scoren in de krachtproeven: op de bench press en de monkey bars. Ik wil graag tonen dat kajakkers echte atleten en trainingsbeesten zijn. De andere kajakkers hebben wel druk op mij gezet om het goed te doen en onze reputatie te verdedigen.”

Bekijk aflevering van De Container Cup met Tim Declercq en Lize Broeckx vanavond om 19u50 op Play4.

Top-drie mannen

1 Jarni Amorgaste 9:38.86

2 Jasper Philipsen 10:16.15

3 Hendrik Tuerlinckx 10:28.87

Top-drie vrouwen

1 Delfine Persoon 10:40.36

2 Julie Allemand 13:02.60

(Maarten Delvaux)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen