Minister Verlinden antwoordt op open brief van organisatoren La Boum 2: “1 mei? Te vroeg”

 

 ©  BELGA

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft een antwoord klaar voor de Brusselse jongeren die op één mei La Boum 2 willen organiseren. Ze hadden de minister om toestemming gevraagd, maar: “1 mei zal te vroeg komen”, aldus het kabinet.

Cedric LagastBron: Eigen berichtgeving

Een collectief liet dinsdagochtend weten dat ze op één mei een tweede editie wilden organiseren van het dramatisch verlopen nepfestival La Boum.

De mededeling kwam er als reactie op een open brief van Verlinden, die de jongeren had opgeroepen om door te bijten en om zich aan de maatregelen te houden: “Verzin iets waardoor de laatste loodjes minder zwaar wegen.

Het collectief dat zich L’Abîme noemt, daagde Verlinden uit om hen daarvoor toestemming te geven. Ze geloven dat ze op een veilige manier een festival kunnen organiseren, “rekening houdend met het advies van specialisten.”

“Als er geen antwoord komt, vinden we dat we het recht hebben om wilde feesten te organiseren”, klonk het dreigend.

LEES OOK. “Al meer dan 3.000 jongeren willen meedoen aan La Boum 2: “Hebben het recht om wilde feesten te organiseren als minister niet antwoordt”

“De datum van 1 mei zal te vroeg komen”, reageert het kabinet Verlinden. “Daarvoor zijn de cijfers nog niet goed genoeg. Het aantal besmettingen is nog altijd zeer hoog. Slechts 16 procent van de bevolking is ingeënt. De cijfers dalen, maar ze blijven te hoog.”

Het kabinet Verlinden zegt wel open te staan voor verder overleg. Alleen, het anonieme collectief heeft nergens contactgegevens nagelaten. Ook niet in hun open brief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Coronavirus

Video

Keuze van de redactie